ZAPOSLENIJI NO IKADA

Čime se danas bavi bivši finalist Masterchefa?

17.12.2012 u 08:19

Bionic
Reading

Prošlogodišnji finalist Masterchefa Matija Nikolić u vlastitoj kuhinji snimio je školu kuhanja koja će izaći na DVD-u

Matiji je kuhanje bilo dugogodišnji hobi, a ozbiljno se kuhanjem počeo baviti kad je prije nekoliko godina otvorio restoran. Nakon sudjelovanja u Masterchefu dobio je brojne ponude, a prihvatio je onu vlasnika luksuznog hotela Boškinac na Pagu, gdje je kuhao i za DJ i producenta Fatboy Slima. Nakon toga radio je u renomiranim zagrebačkim restoranima.

'Škola osnova kuharstva još nema kod nas, tako da ću biti prvi učitelj na DVD-u gdje ću pokazati od osnova kako se bruse noževi do kako napraviti tjesteninu. Također ću na jednostavan način, kao što smo mi učili u Masterchefu, pokazati kako se filetira riba ili pravilno trančira meso što mislim da mnoge zanima. Pokušao sam pojednostaviti sve u nekoliko koraka', istaknuo je Matija Nikolić, ekonomist po struci, za 24sata

U maloj školi kuhanja naći će se i tehnika kiseljenja povrća za zimnice, izrada kruha, peciva, slastica, raznih umaka i dressinga, juha te 15 Matijinih omiljenih recepata. Posebni značaj Matija je dao tehnici rezanja povrća i termičke obrade namirnica.