prehrambene navike

Cillian Murphy je vegan, no jedna mu namirnica posebno nedostaje

29.03.2024 u 17:08

Bionic
Reading

Poznati irski glumac Cillian Murphy otvoreno je govorio u svojim prehrambenim navikama u podcastu WTF With Marc Maron iznenadivši mnoge kako je s vegetarijanske prešao na vegansku prehranu

Mnogi nisu znali ovaj podatak o popularnom glumcu, no Cillian Murphy već je petnaest godina vegetarijanac, a odnedavno je prešao na vegansku prehranu izbacivši sve namirnice životinjskog podrijetla (uključujući i mliječne proizvode i jaja). Iako je mnogima ova prehrana još uvijek pomalo i čudna i strana, godine 2021. čak se 79 milijuna ljudi izjašnjavalo kao vegani.

Popularni je glumac otkrio kako je vegetarijanac postao manje iz etičkih, a više iz zdravstvenih razloga. Podsjetio je slušatelje na navalu kravljeg ludila koja je prije nekoliko godina harala svijetom te otkrio da ga je baš strah za zdravlje motiviralo da usvoji nove prehrambene navike.

Namirnice koje snižavaju visoki tlak Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević/tportal

Iako je vegetarijanac bio petnaest godina, dobivši ulogu u seriji 'Peaky Blinders' na kraće je vrijeme vratio meso u svoju prehranu, nakon što mu je trener savjetovao da jede meso kako bi se udebljao i manje izgledao 'kao mršavi Irac'.

U tom je razdoblju popularni glumac uživao u divljači, no završivši sa serijom završio je i s mesom!

Otkako je postao vegan, na njegov je jelovnik sažet na namirnice koje nemaju baš nikakve veze sa životinjama, no glumac je ipak priznao da mu jedna ukusna i mnogima draga namirnica nedostaje.

'Nedostaje mi sir', rekao je Cillian u podcastu.

  • +3
Cillian Murphy Izvor: EPA / Autor: Filip Singer