20 godina profesionalne pjevačke karijere

Cijenjeni tenor Ivo Gamulin Gianni najavljuje kazališnu božićnu bajku

13.11.2019 u 12:54

Bionic
Reading

Istaknuti operni pjevač, povodom 20. obljetnice bogate karijere, održat će svečani Božićni koncert u zagrebačkom HNK-u

Budući da se ove godine obilježava 20 godina profesionalne pjevačke karijere jednog od najpoznatijih opernih pjevača u Hrvatskoj, Ive Gamulina Giannija - 8. prosinca 2019. održat će pravu božićnu bajku u svom matičnom kazalištu, zagrebačkom HNK-u. Znakovitim nazivom „Čarolija Adventa“, koncert je i svojevrstan hommage najljepšem europskom adventu, onom zagrebačkom.

Posebno treba napomenuti da usporedno s kazališnom karijerom Gianni već dugi niz godina uspješno gradi i onu glazbenu, koja uključuje snimanje i izvođenje autorskih pjesama te brojne samostalne koncerte i na taj način uvelike pridonosi nastojanju da se klasična glazba ne odmetne iz fokusa na hrvatskoj estradnoj sceni. Kroz tu vrlo važnu i uspješnu životnu misiju iza sebe je ostavio niz dirljivih pjesama koje rijetko koga ostavljaju ravnodušnim, poput “Ljubav to si ti”, “Tebi dugujem” ili Ostani tu”, ali i ostvario razne suradnje s respektabilnim imenima hrvatske i međunarodne glazbene scenu, koji su od samih početaka prepoznali talent i karizmu našeg tenora anđeoskog glasa. Među njima se posebno izdvajaju dive poput Tereze Kesovije, Radojke Šverko, Doris Dragović i Maje Blagdan, glazbeni velikani iz regije poput Slovenke Helene Blagne ili velike makedonske zvijezde Kaliopi te neka internacionalna imena s kojima je također ostvario impozantne suradnje, poput talijanske mega-zvijezde Anne Oxo i velike američke jazz zvijezde Natalie Cole, kojoj je bio jedini gost na njezinoj europskoj turneji. Nova recentna uspješnica poznatog pjevača, najavljeni koncert, koncipirat će se s izrazitom pažnjom i posvećenošću, jer u smislenu cjelinu namjerava povezati tri umjetnosti i Giannijeve ljubavi – glazbu, ples i dramu. Pri tome će ga vjerno pratiti simfonijski orkestar, a na pozornici će mu se pridružiti tri sopranistice zagrebačkog HNK - Mima Karaula, Ana Zebić i Mia Domaćina Topalušić, okupljene pod imenom One. Veteran Gamulin otvara prostor i za mlade nade i talente te bok uz njega nastupaju ženski zbor Mozartine, zbor dječaka BoysVoice, baletni prvaci Iva Vitić Gameiro i Guilhermo Gameiro Alves, kao i mladi glumci izrazitih vokalnih sposobnosti Ivan Colarić i Vanda Winter, koji najavljuju kultne božićne pjesme prepjevane sa njihovim 'čarobnim začinima'.

Svi oni uveličali su svojim nastupima njegov nedavno održani koncert „Belcanto pod zvijezdama“ u Klovićevim dvorima, koji je ljetos naišao na izrazito pozitivne reakcije mnogobrojne publike te su presretni što je ta prelijepa glazbena priča nastavila svoj put. Veliko iščekivanje čarobnog božićnog ruha ove najdivnije muzičke bajke upravo počinje…A veliko iščekivanje čarobnog božićnog ruha ove najdivnije glazbene bajke upravo počinje, a ulaznice za koncert potražite od ovoga tjedna na blagajni HNK po promotivnim cijenama od 100 - 200kn te online na službenoj web stranici www.hnk.hr.