vani ganjaju karijeru

'Ćaćine male': Petra i Bruna, kćeri bivšeg premijera Ive Sanadera, godinama žive izvan Lijepe Naše, podalje od društvenih mreža i očiju znatiželjnika

31.10.2022 u 12:38

Bionic
Reading

U vrijeme dok je Ivo Sanader obnašao dužnost predsjednika Vlade RH i bio predsjednik HDZ-a, ali i kasnije kad su krenule zapljene, uhićenja i podizanje optužnica, njegove kćeri bile su sveprisutne u javnom prostoru. Interes za njima i njihovim životima postupno je splasnuo te su se slijedom toga, poput majke Mirjane, povukle u diskreciju. Bruna i Petra Sanader karijeru i živote grade daleko od Hrvatske, u koju dolaze tek povremeno

Luksuzni životi sestara Sanader, ponajprije Petre, bili su tema rasprava i intrigirali su javnost. Tema o tome gdje su i čime se bave s vremena na vrijeme se aktualizira u domaćim medijima, a ovaj put to se dogodilo jer je njihov otac ponovno u žiži javnosti nakon nove presude.

Petra Sanader već 14 godina živi u New Yorku, gdje se preselila nakon što je 2008. diplomirala na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu sa svojim tadašnjim dečkom, glumcem Andrejem Dojkićem. Htjela je da tamo okušaju glumačku sreću, želeći se riješiti stigme 'premijerove kćeri', a imala je izlete i u manekensku karijeru. Glumica i scenaristica uhićenje svog 'Ćaće' pratila je iz Amerike, gdje je osim glume i pisanja scenarija danas radi kao editor i skript revizor te se bavi produkcijom.

Rijetko kada posjeti Hrvatsku, a to je obično za blagdane ili tijekom ljeta. 'Osim obitelji i prijatelja, definitivno mi najviše nedostaje Jadransko more i obala, i taj ležerni način života, te morski specijaliteti i hrvatski smisao za humor', izjavila je prije nekoliko godina za Story.

Petra Sanader Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Tutnjevic / CROPIX

Mlađa kći Ive Sanadera, Bruna Sanader Vukadinović, u Engleskoj je osnovala tvrtku Bruna Psychiatry Ltd. Registrirala ju je u rujnu 2021. godine, a njezino je sjedište u Accringtonu, a Jutarnji list donosi da se na toj adresi nalazi računovodstvena tvrtka potpisana na financijskom izvješću za prošlu godinu. Firma je prijavljena za obavljanje zdravstvene djelatnosti, a prošle godine nije prijavila nikakve značajnije prihode.

  • +3
Bruna Sanader Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

Sanader Vukadinović surađuje i s londonskom klinikom Harley Psychiatrists, a na njihovoj internetskoj stranici predstavljena je kao dio tima i to kao konzultantica za psihijatriju i poremećaje spavanja na University College London Hospitals. Bila volonterka u dalekoj Keniji, gdje se zaputila s kolegama, a za dugogodišnjeg se partnera Vedrana udala u svibnju 2019. godine u hvarskoj katedrali sv. Stjepana. Njezin otac Ivo unatoč najavama nije je uspio odvesti do oltara. Odlučio je izbjeći moguće neugodne situacije budući da bi ondje morao biti prisutan u pratnji pravosudnih policajaca, što on nije želio. Prije Vedrana, Bruna je ljubila Bojana Perkovića s kojim je bila u vezi nekoliko godina.

Sanaderove mezimice shvatile su da je život u privatnosti najsretnije rješenje kako se čini prema njihovom trenutnom načinu života.