KONCERTI NA JADRANU

Božo Vrećo donosi magiju sevdaha u Makarsku, Dubrovnik, Split i Vrsar

  • Autor: L.P./Promo
  • Zadnja izmjena 01.08.2022 12:08
  • Objavljeno 01.08.2022 u 12:08
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Lirski tenor anđeoskog glasa Božo Vrećo nastupa 10. kolovoza u 21 sat u Ljetnom Kinu u Makarskoj i 11. kolovoza u 21 sat u Kinu Slavica u Dubrovniku, dok će u Splitu nastupiti 18. kolovoza u 21 sat, u sklopu festivala 'S okusom soli…' u parku Sustipan, a u Vrsaru 9. rujna u 21 sat, u sklopu festivala 'U zagrljaju glazbe, kamena i mora'

Ulaznice za sve koncerte možete kupiti u sustavu Eventim. Ulaznice za koncert u Makarskoj mogu se kupiti u agenciji Marivaturist i u sustavu Croatia Tickets, za koncert u Dubrovniku u Luži i u sustavu Croatia Tickets, za koncert u sklopu festivala 'S okusom soli...' na Sustipanu u Splitu u sustavu Croatia Tickets i na ulazu na dan koncerta te za koncert u sklopu festivala 'U zagrljaju glazbe, kamena i mora' u sustavu Mojekarte.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Božo Vrećo postao je jedan od glazbenih pionira kad se usudio dati vlastitu interpretaciju tradiciji sevdaha i izvoditi ga u sebi svojstvenom, autentičnom stilu. Ono što ovog umjetnika nedvojbeno ističe iz gomile je raskošan, castrato glas i ekstravagantan izgled, kombinacija koja njegove nastupe čini nezaboravnima. Pjeva o ljubavi, čežnji i razdvojenosti, o tuzi, melankoliji i samoći - emocijama s kojima se svi poistovjećuju. Svaki Božin stih je poput ispovijedi i priznanja ljubavi, otud i takva magija na njegovim koncertima.

Božin autorski izražaj može se opisati kao interpretacija modernog karasevdaha koji žanrovski zalazi u sfere jazza, bluesa, spiritualnog i polifonog. Njega krasi nesvakidašnji opus jer marljivo radi na glazbi i istraživanju baleta i opere te na dokumentarnim filmovima o sevdalinci, kojoj ujedno daje svoj avangardni doprinos. Od njegovog koncerta možete očekivati potpuni sufi trans koji u sebi nosi izvorno oslobođen sevdah.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Božo Vrećo dosad je izdao 3 samostalna albuma: 'Moj sevdah' (2014.), 'Pandora' (2017.) i 'Melek' (2018.). Izdao je i 2 albuma kao član ansambla Halka: 'Halka' (2013.) i 'O ljubavi' (2014.) te zajednički album s Edinom Karamazovim 'Lachrimae' (2020.). Na pisanju novih sevdah tekstova po uzoru na stare stoljetne tekstove surađuje s osebujnim umjetnicima svjetskog glasa. Rezultat tih suradnja su hitovi, poput 'Lejlije' i 'Sabe', koji privlače njegovu sve širu i brojniju publiku.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Ima pristup koji je zaista katarzičan, transverzalan i unikatan, kako pišu svjetski mediji: francuski ARTE, američki New York Times i španjolski El Periodico. Navedeni ga mediji nazivaju 'ikonom slobode, anđeoskim glasom koji miluje duše i otvara srca'.

Trenutno radi na filmskoj glazbi ladino pjesama u BiH, a jedna od njih, 'Maldita', dio je istoimenog dokumentarnog filma o njemu, sevdahu i Sarajevu u produkciji i režiji Kanaki films i Medikus Mundi produkcije iz Madrida i Barcelone.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Osjetite magiju anđeoskog glasa Bože Vreće! Ulaznice za sve koncerte možete kupiti u sustavu Eventim. Ulaznice za koncert u Makarskoj mogu se kupiti u agenciji Marivaturist i u sustavu Croatia Tickets, za koncert u Dubrovniku u Luži i u sustavu Croatia Tickets, za koncert u sklopu festivala 'S okusom soli...' na Sustipanu u Splitu u sustavu Croatia Tickets i na ulazu na dan koncerta te za koncert u sklopu festivala 'U zagrljaju glazbe, kamena i mora' u sustavu Mojekarte.

KONCERTI BOŽE VREĆE NA JADRANU

  • 10.08. u 21 sat, Makarska, Ljetno kino
  • 11.08. u 21 sat, Dubrovnik, Kino Slavica
  • 18.08. u 21 sat, Split, Park Sustipan - festival 'S okusom soli…'
  • 09.09. u 21 sat, Vrsar, kamenolom Montraker - festival 'U zagrljaju glazbe, kamena i mora'

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!