OPORAVAK U ALPAMA

Boravak princeze Charlene u privatnoj klinici svakog je tjedna koštao 325 tisuća kuna, a evo što još znamo o skrovitom utočištu najbogatijih

18.03.2022 u 13:25

Bionic
Reading

Nakon što se napokon vratila u Monaco u zagrljaj svojih sedmogodišnjih blizanaca, princeze Gabrielle i princa Jacquesa, počeli su curiti detalji rehabilitacije princeze Charlene

Čak 325 tisuća kuna tjedno koštao je boravak monegaške princeze Charlene u luksuznoj švicarskoj klinici, gdje je ona u konačnici provela čak četiri mjeseca. Cijelo vrijeme njezinog boravka lokacija se krila od javnosti, te se samo nagađalo da je riječ o Švicarskoj, a sada je poznato sve.

Riječ je o Clinic Les Alpes, u kojem je sve podređeno pacijentima. A kako i ne bi kada za svoj oporavak moraju izdvojiti pozamašne cifre.

44-godišnja Charlene u kliniku je primljena još u studenom, a već prvi pogled na luksuzno zdanje smješteno na osami švicarskih Alpa, nedaleko od Montreuxa na Ženevskom jezeru, govori kako je privatnost zagarantirana. Kako pišu njemački mediji, riječ je o jednoj od najboljih klinika za mentalno zdravlje, ali i borbe s ovisnošću.

Les Alpes nudi svojim pacijentima individualizirane programe i to za 325 tisuća kuna tjedno, a skrb za njih je 24-satna. Svaki pacijent smješten je u luksuznim sobama ili apartmanima, kojih je 27, a ukoliko želite tamo boraviti, bez ikakvih tretmana i liječenja, za noć ćete izdvojiti 800 eura.

Na njihovim službenim stranicama stoji kako je klinika smještena u povijesnom alpskom dvorcu, no kako je sve prilagođeno i modernizirano, namjesnki preuređeno u najsuvremeniji objekt za liječenje, a sve s nevjerojatnim pogledom na planine.

Pacijenti imaju na raspolaganju knjižnicu, poslovne urede, sobe za slikanje, ali i neodoljivi spa centar iz kojeg se pogled spušta upravo prema Ženevskom jezeru, smještenom ispod dvorca. Što se tiče hrane, najbolji svjetski kuhari za njih pripremaju samo svježe i organske obroke.

 Među najvećim stručnjacima u klinici je i Topes Calland, 'mentalni guru' koji među svojim klijentima ima mnogobrojne ruske oligarhe i djecu milijardera, a 36-godišnjak s diplomom Oxforda, svoje usluge bogatašima naplaćuje 12 tisuća eura po danu, a sve kako bi, kako kaže, pomogao 'vratiti mir u svakoj obitelji'.

  • +13
Princeza Charlene Izvor: Profimedia / Autor: STEPH / Visual / Profimedia