KSENIJA URLIČIĆ:

'Bolje da samo poslali Huljića i Madre Badessu'

16.05.2013 u 12:00

Bionic
Reading

Nakon što se Hrvatska četvrtu godinu zaredom nije plasirala u finale Eurosonga, autorica 'Dore' Ksenija Urličić analizirala je zašto ponovno nismo ušli u finale

'Izvedba je bila sjajna, dečki su pjevali odlično, ali problem je u tome što samo pjevanje više nije u prvom planu. Pozornica Eurosonga nije pozornica na kojoj se mogu prezentirati autohtoni zvukovi, odnosno oni se mogu prezentirati, ali pritom im se mora pristupiti na moderan način', rekla je Ksenija Urličić za Večernji lis koja je vjerovala da će dečki ipak ući u finale.


Istaknula je i svoje favorite s kojima misli da bismo ušli u finale.

'Pristup o kojem govorim ima, primjerice, Tonči Huljić sa svojim bendom Madre Badessa, to je dobar spoj autohtonog i modernog. Mislim da izvođači poput Ane Rucner ili 2Cellos mogu impresionirati publiku i sigurno ne bismo pogriješili kad bismo njihove izvedbe ukomponirali u nastupe bilo kojeg našeg predstavnika', savjetuje Urličić.

'Da sam ja na čelu HTV-a, zabranila bih da grupa ljudi bira predstavnika ili bih jednostavno odustala od odlaska na Eurosong', kazala je Ksenija Urličić koja smatra da predstavnike treba birati dosad jedinim uspješnim modelom, a to je Dora.