NEPREŽALJENi odlazak

Bol zbog gubitka nikad ne prestaje: Mia Begović prisjetila se voljene sestre Ene

09.07.2020 u 11:00

Bionic
Reading

Diva hrvatskog glumišta objavom na društvenim mrežama prisjetila se rođendana svoje tragično preminule sestre Ene Begović

Dirljiva objava Mije Begović na Facebooku taknula je mnoge, a iz nje se može iščitati da tuga zbog gubitka sestre nikada ne prestaje. 'Ljubav i bol. U jednu riječ stanu. 08.07.1960. Ena', kratko je napisala Mia Begović glumica i sestra pokojne Ene Begović koja je preminula u stravičnoj prometnoj nesreći prije 20 godina na Braču, a koja bi jučer proslavila 60. rođendan.

'Ena je sve više prisutna u meni. Ja sebe ne doživljavam kao jedinku, uvijek smo bile nas dvije. Bile smo nevjerojatno povezane', izjavila je svojedobno neutješna sestra. Dvije sestre u mladosti su iz Trpnja na Pelješcu otišle u Dubrovnik i Zagreb kako bi se posvetile najvećoj ljubavi - glumi. Ena je bila Mijina zaštitnica, ali i najiskreniji kritičar. Njezina tragična smrt za Miju je bila velika prekretnica, a svoje emocije iznijela je na kazališnim daskama u monodrami 'Sve što sam prešutjela' koju je premijerno izvela prije četiri godine.

Jedna od najljepših uspomena na pokojnu sestru Miji je nećakinja Lana Radeljak, a i vlastita kći Maja Lena, fizički je, izjavila je, nevjerojatno podsjeća na voljenu Enu.

Podsjećamo, tragična smrt Ene Begović pogodila je hrvatsku, ali i regionalnu javnost. Glumica 45 dana prije odlaska postala majka te se udala za Josipa Dikana Radeljaka, a s obitelji je bila na godišnjem odmoru na otoku Braču. Leo Radeljak je vozio dok nisu došli na uzbrdicu na kojoj su se on i Josip odlučili zamijeniti. Kada su izašli iz automobila, on se počeo kretati unatrag i naposljetku sletio s ceste. Ena je preminula na licu mjesta.