odličan projekt

Bokeljska večer za pamćenje uz Danijelu Martinović i izložbu Filipa Popovića

18.06.2019 u 13:32

Bionic
Reading

Prijateljstvo, kulturna razmjena i snažne emocije odlika su ovogodišnjeg projekta Putevima bokeljskih Hrvata. Glazbenica Danijela Martinović pred više od 500 gostiju održala je nezaboravni koncert u Porto Montenegru. Ususret njemu otvorena je izložba mladog zagrebačkog umjetnika Filipa Popovića

'Riznica uspjeha, zajedništva i nenarušenog multietničkog i multikonfesionalnog sklada, zasnovana na postulatima građanskog društva koja doprinosi sve intenzivnijoj i plodonosnijoj suradnji Crne Gore i Republike Hrvatske kojom se obje države s pravom mogu dičiti!' – izjavio je izaslanik Predsjednika Crne Gore, Boris Bastijančić, savjetnik za ustavni sistem i pravna pitanja Predsjednika CG, te dodao: 'Čestitam organizatorima, zahvaljujem partnerima za podršku u realizaciji projekta te sam uvjeren da ćemo se istim povodom okupiti i iduće godine!'

Glazbenica Danijela Martinović vrlo je emotivnim dvosatnim koncertom pokazala kako glazba spaja i potiče prijateljstvo. Između brojnih Danijelinih hitova publika je velikim pljeskom posebno nagradila izvedbe pjesama Bokeljska noć te Ivanova korita kojima je Danijela zatvorila koncert, a koji se održao na jedinstvenoj lokaciji na platou ispred velike podmornice. 'Uživala sam u razmjeni emocija s publikom u Boki kotorskoj. Ovo je za mene posebno emotivno druženje i putovanje, koje će mi zauvijek ostati u sjećanju!' – izjavila je nakon koncerta Danijela.

'Projekt Putevima bokeljskih Hrvata itekako je važan most u odnosima dvaju država. Crna Gora zaista pomaže hrvatskoj manjini što s radošću prepoznajemo. Drugu godinu zaredom dokazali smo kako su ovakvi projekti i druženja stvarno potrebni. Veselim se nastavku projekta ove jeseni u Zagrebu.' – izjavila je izaslanica Predsjednice RH Sanja Putica, zastupnica u Hrvatskom saboru.

Ususret koncertu u muzeju Zbirka pomorskog naslijeđa otvorena je izložba mladog zagrebačkog umjetnika Filipa Popovića. Dvanaest fotografija koje prikazuju Zagreb očima ovog mladog fotografa razglednice su koje nose poruku otvorenosti, prijateljstva i razumijevanja. Izložba u Tivtu ostaje otvorena deset dana. Događaje je posjetio i veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić sa suprugom Martom te predsjednik Hrvatskog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković.

Bokeljska večer Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

'Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore ponosni je partner ovog projekta kojeg nastavljamo ove jeseni kada će u Zagrebu koncert klasične glazbe imati dvoje talentiranih umjetnika iz Crne Gore. Ovom kulturnom razmjenom prenosimo poruku projekta, a to je bolji i kvalitetniji suživot dvaju prijateljskih i susjednih naroda! – izjavio je Adrijan Vuksanović, dopredsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća i zastupnik u Skupštini Crne Gore.

Projekt se održava pod supokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i Predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića. Partneri projekta su Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore, Hrvatska bratovština 'Bokeljska mornarica 809' iz Rijeke, a pokrovitelji Grad Zagreb i Gradonačelnik Milan Bandić. Generalni partner je HEP, a partneri su Porto Montenegro, hotel Regent Porto Montenegro te općina Tivat.