ROSALYNN CARTER

Bivšoj američkoj prvoj dami dijagnosticirana demencija

30.05.2023 u 21:10

Bionic
Reading

Rosalynn Carter, bivša prva dama SAD-a i supruga bivšeg predsjednika Jimmyja Cartera, ima demenciju, objavila je u utorak obitelj Carter

'Ona nastavlja živjeti sretno kod kuće sa svojim mužem, uživajući u proljeću i posjetima voljenih', navela je obitelj u izjavi koju je objavio Carter Center, što se odnosi na obiteljski dom para u Georgiji.

Rosalynn Carter, 95, provela je desetljeća zagovarajući smanjenje stigme povezane s problemima mentalnog zdravlja, navela je obitelj, dodajući da se članovi obitelji nadaju da će dijeljenje vijesti o njezinoj dijagnozi 'povećati važne razgovore za kuhinjskim stolovima i u liječničkim ordinacijama diljem zemlje'.

Rosalynn Carter Izvor: Profimedia / Autor: - / Universal images group / Profimedia

Carterovi su bili u Bijeloj kući tijekom demokratske administracije od 1977. do 1981. U braku su od 1946. i imaju četvero djece.

Jimmy Carter, 98, primao je hospicijsku njegu kod kuće umjesto medicinske intervencije, objavio je Carter Center u veljači. Živio je dulje nakon što je napustio Bijelu kuću nego bilo koji drugi predsjednik u povijesti SAD-a.