KRENULE SU SAME

Suze za voljenu majku: Unatoč protokolu, najmlađi kraljičin sin nije mogao suspregnuti emocije

19.09.2022 u 12:36

Bionic
Reading

Svo vrijeme, od Westminter Halla pa do Westminsterske opatije, princ Edward ozbiljna je lica hodao u procesiji, no unutar crkve, emocije su ga svladale

Procesija za kraljičinim lijesom, predvođena kraljem Charlesom III, danas je prošla Westminsterskom opatijom. Odjeven u svečanu vojnu uniformu, baš kao i kralj, princeza Anne te princ William, i najmlađi sin kraljice Elizabete II, princ Edward hodao je u procesiji do svog mjesta, a onda i sjeo pored supruge Sophie.

Kada su stigli do svojih mjesta, i u ruke dobili papire koje sadrže riječi pjesama koje se izvode tijekom današnje ceremonije državnog pogreba, a potom su i svi uzvanici, među kojima su i brojni državni uglednici, zapjevali u glas.

Ponesen emocijama, iako se do tada držao jako dobro, princ Edward, najmlađi kraljičini sin, nije mogao zadržati suze, koje je brisao kriomice prvo maramicom, a potom i prstima, na kojima je imao bijele rukavice.

Još je nekoliko puta, i nakon što su svi sjeli kako bi poslušali govore, princ Edward obrisao suze, no ničime ostalim nije dao do znanja koliko su ga zapravo emocije svladale.

POSLJEDNJI ISPRAĆAJ

[FOTO] Uglednici na sprovodu: Odmah iza Brigitte i Emmanuela Macrona u Westminstersku opatiju ušetao i bračni par Milanović

Pogledaj galeriju