CORINNA ZU SAYN-WITTGENSTEIN

Bivša ljubavnica španjolskog kralja otvorila dušu: 'Ušutkavali su me i zaprijetili da ću završiti u tunelu kao princeza Diana'

  • Autor: V.I.
  • Zadnja izmjena 20.08.2020 21:05
  • Objavljeno 20.08.2020 u 21:01
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Valery Sharifulin / TASS / Profimedia

Bivša ljubavnica kralja Juana Carlosa u jednom od rijetkih javnih istupa kaže kako su je nakon otkrića njihove afere počeli proganjati, a tvrdi i da su je pokušali ušutkati prijeteći joj sudbinom princeze Diane. Zbog svega je, kaže, 65 milijuna eura koje je dobila od bivšeg španjolskog kralja, smatrala velikodušnim darom i priznanjem koliko mu je značila, unatoč tome što je on taj novac dvije godine kasnije tražio natrag

Corinna Zu Sayn-Wittgenstein za BBC je ispričala kako ju je monarh pokušao ponovno osvojiti dvije godine nakon što joj je dao pozamašan iznos, ali kad ga je odbila Juan Carlos je pobijesnio i zatražio da mu vrati njegove milijune.

Notorni zavodnik Juan Carlos, bivši 82-godišnji španjolski kralj, u braku s kraljicom Sofijom je od 1962. godine, a njegova ljubavna afera s Corrinom Zu Sayn-Wittgenstein, poslovnom ženom rođenom u Danskoj, trajala je od 2004. do 2009. godine.

Njihova je romansa senzacionalno otkrivena 2012. godine kad je Juan Carlos tijekom lova na slonove u Bocvani slomio kuk pa se morao vratiti s putovanja na kojem ga je tada pratila Zu Sayn-Wittgenstein.

Zbog intenzivnog pritiska kojemu je bila nakon toga podvrgnuta, Juan Carlos se osjećao krivim pa joj je kao izraz ljubavi dvije godine poklonio 65 milijuna eura. Ova transakcija predmet je istrage koji se vodi trenutno u Švicarskoj.

Bivši kralj Juan Carlos, koji je abdicirao 2014. godine, zbog optužbi za korupciju je pod istragom Vrhovnog suda u Španjolskoj, a u središtu te istrage je 100 milijuna dolara kojemu je uplatio pokojni kralj Saudijske Arabije.

Početkom kolovoza Juan Carlos je objavio da napušta Španjolsku, a nedavno je potvrđeno da je otišao u Abu Dabi.

Gospođa Zu Sayn-Wittgenstein prisjetila se za BBC tog nesretnog odmora u Bocvani od prije osam godina, kazavši kako zapravo nije željela ići na to putovanje.

'Osjećala sam da me kralj Juan Carlos pokušava natjerati da mu se vratim, a nisam željela ostaviti lažan dojam. Gotovo da sam imala predosjećaj o tom putovanju', kaže Zu Sayn-Wittgenstein koja smatra da je medijski cirkus koji je uslijedio bio upravljan iz kraljevskoh establišmenta koji je želio ubrzati kraljevu abdikaciju.

Bivša Juan Carlosova ljubavnica tvrdi da je nakon povratka s tog putovanja bila pod stalnim nadzorom, što je bio početak kampanje u kojem je trebala biti prikazana kao Wallis Simpson ili Lady Macbeth, zao lik koji je divnog čovjeka tijekom velike ekonomske krize odveo na stranputicu.

Uznemiravali su je i španjolski obavještajci

Gospođa Zu Sayn-Wittgenstein za BBC kaže i kako ju je nakon putovanja u Bocvanu španjolska obavještajna služba Centro Internacional de Inteligencia (CNI) počela uznemiravati.

Prvo su joj pretresli stan u Monaku, a potom su je i na poslovnom putu u Brazil pratili u stopu.

Nije bila pošteđena ni zastrašivanja pa je primila anonimnu prijetnju o tome kako 'između Monaka i Nice postoji puno tunela', aludirajući na kobnu automobilsku nesreću princeze Diane, a tvrdi i da je u dnevnom boravku svog stana u Švicarskoj pronašla knjigu o Dianinoj smrti.

  • +6
  • +3

Corinna Zu Sayn-Wittgenstein

Izvor: Profimedia / Autor: BSCHOF / The Photo One / Profimedia

Te ju je godine, kaže, posjetio i CNI, čiji joj je operativac, inače dragi prijatelj Juana Carlosa, rekao da ga šalje kralj s upozorenjem da ne razgovara s medijima, jer joj u suprotnom ne može jamčiti fizičku sigurnost, kao ni sigurnost njene djece.

Zu Sayn-Wittgenstein tvrdi da joj je bivši španjolski kralj dao 65 milijuna eura nakon što je saznao za uznemiravanja. Sredstva koja je primila su je jako iznenadila pa je otišla u Madrid zahvaliti kralju, za kojega je vjerovala da se osjećao krivim za pretres njenog stana u Monaku i posjetu operativca CNI-a.

'Mislim da je bio u velikom šoku kad je shvatio razmjere pritisaka kojima sam bila podvrgnuta i koliko je štete učinjeno mom ugledu', kaže za BBC Zu Sayn-Wittgenstein, koja je na svjedočenju pred švicarskim tužiteljem rekla kako je ta transakcija za nju bila čin ljubavi.

'Mislim da je to bilo priznanje koliko sam mu značila. Bila je to zahvalnost zbog toga što sam se brinula za njega u njegovim apsolutno najgorim trenucima', rekla je Zu Sayn-Wittgenstein, koja inzistira na tome da bivši španjolski kralj nije prao niti pokušavao sakriti novac kad joj ga je poklonio.

Unatoč Juan Carlosovoj velikodušnosti, Zu Sayn-Wittgenstein tvrdi da je kralj dvije godine kasnije svoj novac zatražio natrag.

Njegova zamolba da mu vrati i posljednji cent, misli Zu Sayn-Wittgenstein, bila je samo ispad bijesa nakon što je odbila njegove očajničke pokušaje da mu se vrati, a u prilog tome govori i njegovo svjedočenje pred švicarskim sudom u kojem je rekao da nikad taj novac nije tražio natrag.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!