živi pravu idilu

Bivša Kraljica svijeta Daniela Gračan o kćerima i novostima u obitelji

06.09.2023 u 13:27

Bionic
Reading

Danas ima 54 godine, doktorica je znanosti i redovita profesorica na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu na Sveučilištu u Rijeci. Vodi miran obiteljski život s nogometnim trenerom Nenadom Gračanom i njihove tri kćeri, Emom, Laurom i Almom

Danijela Gračan otkrila je da ove godine sa suprugom Nenadom Gračanom slavi 25. obljetnicu braka, srebrni pir i obnovu zavjeta.

'Interesantna je priča kada nam je bila 20. obljetnica, onda smo svi mi (suprug i djeca) bili na ronjenju s bocama, a i svećenik je bio s nama. Kažem suprugu: 'Ajme koja prilika, lijepo zaronimo i napravimo sličice i obnovu zavjeta ispod mora.' Hmm, naravno da me nije poslušao, on je malo 'težak' za te stvari, čudno da je i danas htio doći ovdje. Nažalost, romantika mi nije uspjela taj put', prisjetila se Daniela za Story.

  • +5
Daniela Gračan Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

Kad je riječ odolijevanju bračnim izazovima, smatra da su najvažniji 'poštovanje i kompromis' te da 'tko god kaže da samo cvjetaju ruže, laže'. Bitno je, kaže, također ne izgubiti sebe. Govorila je i o svom uspjehu na izboru za Kraljicu svijeta, kakav nije ponovila nijedna Hrvatica.

Daniela misli da je 'to bilo pitanje trenutka i sreće' te da je 'možda išla godinu prije ili poslije, tko zna kako bi to završilo'. Kada se njezina kći Ema prijavljivala na izbor za Kraljicu Hrvatske, priznala je, nije baš bila previše zadovoljna zbog toga što je mislila da ako ne prođe dobro, razočarat će se i dobit će neke komplekse, a bilo ju je strah da se 'ne zanese previše tim u smislu da ne krene samo tim putem'.

Inače, kći Alma ide u četvrti razred matematičke gimnazije, talijanska škola. Laura je upisala Pomorski fakultet dok Ema studira stomatologiju. Ponosna mama je otkrila da je najstarija mezimica već pri kraju fakulteta i da joj 'baš dobro ide'. 'Problem' s Almom je, kazala je, taj je što je u svemu podjednako dobra. Svira gitaru, violinu, klavir, piše pjesme. 'Ona je nekako drugačija, puno samostalnija i stabilnija od sestara', kaže.