SANNA MARIN

Bivša finska premijerka uživa u Parizu u društvu Anne Wintour i Victorije Beckham

03.10.2023 u 20:34

Bionic
Reading

Sanna Marin, 37-godišnja bivša finska premijerka ovih se dana sjajno zabavila i na modnim revijama u Parizu

Jedna od najmlađih europskih vođa, početkom rujna objavila je kako napušta finsku politiku te da će pridružiti neprofitnoj organizaciji sa sjedištem u Londonu, a sudeći po svemu, novostečena 'sloboda' joj itekako odgovara.

Finkinja koja je imala samo 34 godine kad je preuzela dužnost premijerke 2019., vodila je petostranačku vladajuću koaliciju lijevog centra do travnja ove godine, a za vrijeme njezinog mandata, Finska je postala 31. članica NATO-a.

Osim što više nije premijerka, Sanna se u međuvremenu i razvela od svoga supruga te smo je mogli vidjeti ljetos i na glazbenom festivalu Flow u Helsinkiju u party izdanju. Izgledajući kao tipična 30-godišnjakinja nego kao bivša svjetska liderica, političarka 'rock zvijezda' odabrala je tad štikle s debelom petom uz mini suknju i bralette na nizu fotografija koje je objavila na svom Instagram profilu.

  • +3
Sanna Marin Izvor: EPA / Autor: Tolga Akmen

Ovih dana Sanna pak sjajno zabavlja u Parizu gdje je pozirala s legendarnom Annom Wintour na reviji Victorije Beckham, o čemu je svoje brojne obožavatelje izvijestila i na Instagramu.

Zgodna brineta podijelila je niz glamuroznih selfija na događanjima na kojima su između ostalih bili i Kim Kardashian, Kris Jenner, Pamela Anderson, David Beckham i Eva Longoria.

S jarko crvenim ružem i trendi haljinom s drapiranim mini rukavima Victorije Beckham, Sanna je izgledala više kao influencerica nego kao političarka. Bivša finska premijerka podijelila je i brojne fotografije i videa iz backstagea revije uključujući i svoje cool kombinacije poput jednog chic odijela koje je iskombinirala s tenisicama jer 'voli hodati'.

Inače, ranije ove godine Sanna je odstupila s mjesta predsjednice Socijaldemokratske stranke lijevog centra, nakon što je njezina stranka tijesno izgubila na izborima u travnju. Od tada se pridružila Institutu za globalne promjene Tonyja Blaira, političkom think-tanku sa sjedištem u Londonu, kao 'strateška savjetnica'. Zatim je u svibnju podnijela zahtjev za razvod, prijateljski se razilazeći sa suprugom Markusom Raikkonenom, s kojom je bila u braku tri godine.

Par, koji zajedno ima petogodišnju kćer, rekao je tada u izjavi: 'Zahvalni smo na 19 zajedničkih godina i našoj voljenoj kćeri. Ostat ćemo najbolji prijatelji.'