ZVIJEZDa REGIJE

Bila je balerina pa postala omiljena pjevačica Magazina: Jelena Rozga slavi 26 godina karijere i prisjeća se prvog nastupa

04.03.2022 u 12:41

Bionic
Reading

Jedna od naših najpopularnijih pjevačica rado se prisjeća nekih prijašnjih vremena i trenutaka kad je stupila na scenu i osvojila srca publike. Ove godine će obilježiti 26 godina od kad je imala svoj prvi javni nastup

Mnogima je poznato da je glazbenu karijeru Jelena Rozga počela 1996. godine, kada je na Dori izvela pjesmu 'Aha', te osvojila drugo mjesto (pobijedila ju je Maja Blagdan). Iste godine postala je dio sastava Magazin i ostala u grupi punih deset godina. Od tada na ovamo niže samo uspjeh za uspjehom. Do svega toga došla je, reći će, s puno rada.

Pjevačica je ranije izjavila da se 'uvijek razveseli kad pjesmu 'Aha' čuje na radiju te da se mnogi ljudi s osmijehom na licu sjećaju tog njezinog nastupa'. Još jednom ga se prisjetila na društvenim mrežama. Nema tko se nije raznježio kad ju je ugledao u baletnoj haljini kako pleše na vrhovima prstiju poput prave balerine. Jelena Rozga plesala je u baletu Hrvatskog narodnog pozorišta i nastupala je u predstavama: 'Uspavana ljepotica', 'Trnoružica'..

Podsjetimo, Rozgina baletna karijera promijenila se audicijom u zagrebačkom restoranu, gdje je za Tončija Huljića, osnivača grupe Magazin, otpjevala pjesme 'Opusti se' i 'Zlato ljubavi'. Nakon te audicije 1996. godine, sa samo 19 godina, zamijenila je Danijelu Martinović. U idućih deset godina grupi vratila popularnost iz 80-tih te su ona i momci u tom razdoblju nastupali u najvećim dvoranama u regiji. Kasnije se odlučila za solističku karijeru.

  • +3
Jelena Rozga Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic / CROPIX