ISKREN DO KRAJA

Ben Affleck o prvoj ulozi: 'Bio sam tako loš da je moja jedina rečenica sinkronizirana'

16.04.2023 u 15:01

Bionic
Reading

Filmom 'Air', koji je režirao Ben Affleck, podjednako su oduševljeni i publika i kritičari, a slavni glumac, koji se već dokazao u ulozi redatelja ('Argo'), uživa u plodovima svog rada. Gostujući u TV emisiji dotakao se nedavno svojih skromnih početaka i progovorio o prvoj ulozi koju je dobio u filmu 'Buffy, ubojica vampira'

Gostujući u showu 'The Late Late Show with James Corden', Ben Affleck prisjetio se jedne od svojih prvih uloga. U filmu iz 1992. 'Buffy, ubojica vampira', koji je inspirirao istoimenu TV seriju, imao je tek jednu rečenicu, a glumio je košarkaša s dresom broj 10.

Affleck je rekao Cordenu kako misli da je dobro odradio svoj posao i izgovorio tu jednu jedinu rečenicu o ozbiljnoj prijetnji koju je vukodlak predstavljao za košarkašku utakmicu, ali produkcijski tim se očito nije složio s tim.

'Osjećao sam to. Osjećao sam istinski strah. A onda sam otišao pogledati film s prijateljima... i zvučao sam sasvim drugačije. I odmah sam shvatio da su ponovno snimili moju rečenicu', rekao je Affleck. Iako mu je tada bilo neugodno, sada priznaje da je sinkronizacija zbog njegove loše izvedbe, ipak bila prava odluka.

'Bio sam tako loš. Trebali su me da budem u sceni, ali redatelj je očito mislio 'Ne mogu više slušati taj glas!' Morali su platiti nekome da dođe i kaže: 'Hej, čovječe, uzmi to' jer ja očito to nisam mogao dovoljno uvjerljivo reći', govori Affleck.

  • +10
Ben Affleck Izvor: Profimedia / Autor: Suzanne Cordeiro / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ovo nije prvi put da on sasvim iskreno i prilično negativno govori o jednoj od svojih uloga. Ni inače nema problema s iznošenjem mišljenja o svojim filmovima za koje misli nisu dobro ispali, a nedavno je priznao kako ga je neugodno iskustvo snimanja 'Lige pravde' natjeralo da preispita svoju karijeru.

'Pomislio sam da ovo nije život kakav želim. Moja djeca nisu ovdje. Jadan sam. Želite ići na posao i pronaći nešto zanimljivo za što biste se uhvatili umjesto da samo nosite gumeno odijelo, a većinu toga zapravo samo stojite uz ekran računala govoreći: 'Ako se ovaj nuklearni otpad oslobodi , mi ćemo…' Došao sam do točke u kojoj sam smatrao da to kreativno nije zadovoljavajuće. Shvatio sam da ne želim više rasipati svoj život'.

  • +9
Ben Affleck i Matt Damon Izvor: Profimedia / Autor: VINCE BUCCI / AFP / Profimedia