iskreno o mnogo čemu

Barbara Kolar: 'Još nisam čula da je netko krenuo izračunati kolika će mu biti mirovina i na kraju tog procesa zadovoljno odahnuo'

03.05.2022 u 11:23

Bionic
Reading

Omiljenu radijsku i televizijsku voditeljicu, koju gledatelji mogu pratiti u popularnoj HTV-ovoj emisiji 'Kod nas doma' i 'Zvijezde pjevaju' s Duškom Ćurlićem, obožavaju svi, a posebno je omiljena među starijom populacijom

Tako je za portal mirovina.hr Barbara Kolar pričala o svojoj karijeri, ali i situaciji u društvu. Smatra da priča hrvatskog prosjeka doista nije vesela.

'Postoje, naravno, ljudi kojima mjesečno u ime minulog rada na račun sjedne lijep iznos, no ti su ionako i kroz život puno stjecali pa gotovo sasvim sigurno imaju i ozbiljni fond 'za zlu ne trebalo ili za crne dane'. Još nisam čula da je netko krenuo izračunati kolika će mu biti mirovina i na kraju tog procesa zadovoljno odahnuo. Za 30, 40 godina rada, za pošteno odrađeni radni vijek… tuga je to pregolema', kaže.

Prisjetila se kako je na televiziju došla zahvaljući Željki Fattorini. Ona joj je sa suprugom bila gošća u radijskoj emisiji. Fattorini je rekla Barbari kako misli da bi bila odlična i na televiziji, što je njoj 'u tom trenutku djelovalo apsurdno jer o tome nije uopće razmišljala'. Međutim bacila joj je bubu u uho, potrudila se javiti joj termin audicije za nove spikere/voditelje i danas ne može nego biti joj beskrajno zahvalna na tome.

  • +6
Barbara Kolar Izvor: Društvene mreže / Autor: Facebook / Zvijezde pjevaju

Barbara svakog radnog dana radi od 9 do 13 na Top radiju, a većina kolegica i kolega upola je mlađa od nje. Rekla je da imaju silno poštovanje prema njoj, 'srećom više profesionalno nego generacijski uvjetovano, tako da nikad nema osjećaj kako bih im svima redom mogla biti mama'. Odmah na početku su, otkrila je, uspostavili dogovor da je mogu pitati što žele, ali da im i ona mogu ukazivati na pogreške. Uvijek, priznala je, 'jasno da do znanja kako je super dok prigovara, jer ako prestane, znači da je zaključila kako joj se ne da truditi jer im nema pomoći'. Kad postoji i najmanji razlog za to, pohvalit će od srca', kaže.

Mnoge je nasmijala izjavom da će svoju pravu ljubav naći tek u staračkom domu. Ljudi, naime, često misle da je Barbara gospođa Ćurlić. Oboje su na to oguglali i smiju se. Nazovu, kaže, jednog za neki nastup i smatraju da su time sve riješili, da je drugi automatski u paketu. 'Često moramo objašnjavati da ne živimo skupa i da bi bilo dobro i ovoga drugoga nazvati', naglasila je Barbara koja je s kolegom Ćurlićem odvodila mnoge angažmane.