MUDRE INVESTICIJE

Barack i Michelle Obama nakon odlaska iz Bijele kuće bogatiji su no ikad

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bračni par Obama prema podacima koje navode strani mediji, danas vrijedi gotovo 30 milijuna američkih dolara više nego kada su stanovali u Bijeloj kući. Evo na čemu Michelle i Barrack Obama sada zarađuju i kako troše silno bogatstvo

Tijekom osam godina predsjedničkog mandata Barack Obama imao je fiksnu plaću, no tek je odlaskom s pozicije najmoćnijeg čovjeka na svijetu počeo gomilati bogatstvo. Svestrani političar danas zarađuje od javnih i motivacijskih govora, pisanja memoara, a odnedavno i unosnim filmskim ugovorima.

Podsjetimo, bračni par Obama potpisao je ugovor s produkcijskom kućom Netflix koja će snimati život nekadašnjeg američkog predsjednika i njegove supruge nakon što su otišli s vlasti.

  • +7
  • +4

Michelle Obama

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prema Forbesovoj ljestvici najbogatijih i najutjecajnijih ljudi svijeta, Barack Obama se ističe svojim stanjem na računu koje iznosi otprilike 40 milijuna dolara. To je prema podacima kojima raspolažu, gotovo 30 milijuna više nego otkako je 2005. ušao u politiku.

Od predsjedničkih mandata 57-godišnjak je godišnje zarađivao oko 600 tisuća dolara, a veliki izvor prihoda došao je i od knjiga koje je objavio. Pretpostavlja se da je u periodu od 2005. do 2016. godine Obama zaradio preko 15 milijuna dolara samo na autorskim radovima. No, njegova spisateljska karijera još nije završila. Prošle je godine zajedno sa suprugom Michelle potpisao ugovore s izdavačima vrijedne oko 60 milijuna dolara, što znači da će se narednih godina njihovo bogatstvo samo povećavati.

  • +9
  • +6

Michelle Obama

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Osim toga tu su i brojni javni govori koje nekadašnji predsjednik, ali i njegova supruga rado pristaju. Svaki takav govor naplaćuje se i do 400 tisuća dolara, a bilo ih je od odlaska iz predsjedničke fotelje do danas mnogo.

Poznati bračni par svjestan je da zarada ne dolazi sama te da se bogatstvo može održati samo konstantnim ulaganjem. Zato su Michelle i Barack odlučili investirati i u nekretnine. Tijekom boravka u Bijeloj kući u vlasništvu su imali i vilu u Washingtonu koju su izmamljivali. Bila je to prema podacima stranih medija, druga najskuplja nekretnina u Washingtonu. Nakon što mu je završio zadnji mandat, Barack i njegova obitelj u tu su se kuću preselili. Osim toga posjeduju i obiteljsku kuću u Chicagu koja vrijedi 2,5 milijuna dolara.

  • +9
  • +6

Obama u Indoneziji

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No da zaista misli dugoročno bivši američki predsjednik dokazao je kada je otvorio štednju za svoje kćeri Maliu i Sashu kojim im je planirao platiti školovanje. Iz tog se fonda izdvojio novac kada je starija Malia prošle jeseni krenula na Harvard.

Otkako se u siječnju 2017. oprostio s predsjedničkom foteljom, Barack Obama živi mnogo lagodnijim životom nego za vrijeme vladavine. Zato ga sve češće možemo vidjeti na putovanjima diljem svijeta, na luksuznim destinacijama sa suprugom i djecom.

Michelle i Barack Obama

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Jonathan Ernst

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!