21. lipnja

Bad Daughter objavila novi singl 'TSK TSK TSK' ususret nastupu na Ljeto u MSU

18.06.2024 u 12:09

Bionic
Reading

Zagreb, Muzej suvremene umjetnosti // petak, 21. lipnja 2024.

Bad Daughter objavila je novi singl 'TSK TSK TSK' s nadolazećeg albuma ususret nastupu u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti na programu Ljeto u MSU u petak 21. lipnja 2024.

'TSK TSK TSK je druga singlica s novog albuma. Pjesma je zapravo nastavak na prvi singl “Bite your tongue”, kao nekakav epilog onome što se dogodi ako ne pregrizeš jezik', poručuje Bad Daughter.

Glazbu i tekst za novu pjesmu potpisuje Dunja Ercegović, a produkciju, aranžman i miks Leonard Klaić.

Prilika za čuti novi singl uživo bit će u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti na programu Ljeto u MSU ovog petka gdje će kroz audio-vizualni nastup bend predstaviti pjesme s nagrađenog albuma prvijenca kao i nove materijale koji će se naći na albumu u pripremi.

Malo tko je toliko munjevito ostavio traga na domaćoj glazbenoj sceni kao što je Bad Daughter. Dunja Ercegović kroz ovaj projekt se poigrava unutar granica indie pop žanra dajući mu nešto tamniju, ali plesnu i pitku viziju.

Sjajan album prvijenac 'Let Me Panic' više je od 40 domaćih urednika i novinara skupno izabralo za album 2021. godine, a uslijedilo je i priznanje regionalne udruge nezavisnih diskografa RUNDA za najbolji regionalni album. Na Rock&Off nagradama je Bad Daughter osvojila one za album godine i Pop&Off izvođača godine, kao i nagradu Porin za najbolju žensku vokalnu izvedbu. S aktualnim singlom osvojila je i Rock&Off nagradu za najbolju pjesmu godine, kao i pop izvođačicu godine.

Singl 'Bite Your Tongue' najavio je novi materijal. Bend radi na novom albumu o osveti koji će se zvati 'Pretty, not petty', a ideja je, kažu, da kao i 'Let Me Panic' ima taj njihov zločesti potpis, ako ne i zločestiji. Album bi trebao izaći do kraja godine, u međuvremenu će bend biti koncertno aktivan. Novi singl “TSK TSK TSK” još jedna je najava nadolazećeg materijala, a dostupan je na svim streaming servisima.

Ulaznice za koncert Bad Daughter u sklopu Ljeto u MSU su 16 eura u pretprodaji, a 20 eura na dan koncerta. Dostupne su u sustavu Eventim.