ODLIČNO SE OSJEĆA

Anja Alavanja Romac pobijedila snažne bolove: 'Otkad vježbam, dogodilo se čudo'

05.06.2018 u 11:14

Bionic
Reading

Omiljeno televizijsko lice, voditeljica emisije 'Zdravlje na kvadrat' Nove TV od puberteta se bori sa skoliozom. Prije nekoliko mjeseci Anja Alavanja Romac stala je na kraj tome i počela vježbati, a za tportal je ispričala kako je počela vježbati i kako se danas osjeća

'Super je prihvatiti svoje nesavršenosti. Ali ne baš sve, jer skolioza baš i nije šarmantna kao nosić Meghan Markle. Kad sam se već skoro pomirila sa svojom asimetrijom i razvaljenim koljenom (glumila sam Janicu ove zime), prijateljica mi je otkrila jedan potpuno novi svijet vježbanja. Nakon rada na mojoj skoliozi, mogu nositi i dekolte na leđima, a sve vježbe, naravno, izgrađuju i bikinibody. Dakle, dežurni ometač na snimci tjera me da radim oscilatornu tehniku za stabilizaciju kralježnice. Skolioze, kifoze i sve druge oze', napisala je na svom Instagram profilu Anja Alavanja Romac. Počela je vježbati i sada više nema problema.

'Oduvijek se borim sa skoliozom, a sve je počelo još u pubertetu. Riječ je o čestoj bolesti i puno više žena nego muškaraca oboljeva od nje. To sam doznala od kad sam počela raditi na emisiji 'Zdravlje na kvadrat'', ispričala je za tportal majka dvojice sinova te dodala da sada više ne osjeća snažne bolove premda su se toga liječnici pribojavali.

'Liječniici savjetuju operaciju, no od kad vježbam totalno je druga situacija. Kao da se dogodilo čudo! Asimetrija se smanjila. Vježbam zapravo oduvijek i pravilno se držim. Tjelesna aktivnost kod skolioze je jako bitna, a u studiju gdje trenutno odlazim su me naučili pravilnom pokretu', rekla je lijepa voditeljica.

  • +5
Anja Alavanja Romac Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL