'VJEČNA DJEVOJČICA'

Anja Alavanja Romac dirljivom posvetom prisjetila se preminule pjevačice

22.11.2018 u 09:57

Bionic
Reading

Popularna televizijska voditeljica ovih danas se prisjetila pjevačke dive makedonskih korjena Ljupke Dimitrovske koja je preminula prije više od dvije godine. Anja Alavanja Romac je svojim pratiteljima prepričala zgodu sa susreta s 'vječnom djevojčicom', kako su nazivali hrvatsko-makedonsku pjevačicu

'Danas sam na snimanju sama sebe podsjetila na Ljupku Dimitrovsku. Valjda zbog frizure. Pa se sjetih jedne crtice vezane uz tu simpatičnu, nažalost, preminulu damu. Luka Bulić i ja smo na glazbenoj televiziji vodili emisiju u kojoj smo ugošćavali glazbenike. Jednom je prilikom došla i Ljupka. Sitna, slatka i simpatična. Sjela je na prilično visok barski stolac, a na nogama je nosila zgodne crne, lakirane cipelice kojima nije mogla dosegnuti tlo, ali su se za vrijeme intervjua razigrano njihale. I uvijek kad vidim negdje njezino ime, u glavi su mi te razigrane crne, lakirane cipelice i njezina energija djevojčice. Ljupka je baš bila ljupka', opisala je Anja Alavanja Romac na svom Instagram profilu.

Ljupka Dimitrovska preminula je u 71. godini nakon kratke i teške bolesti 2016. godine. Bila jedna od zvijezda jugoslavenske šlager scene tijekom sedamdesetih i ranih osamdesetih godina, a zbog veselih pjesama zvali su je 'vječnom djevojčicom'. Bila je jako popularna i u Čehoslovačkoj i Istočnoj Njemačkoj, i zajedno s Ivicom Šerfezijem održala veliki broj koncerata i imala odlične tiraže prodanih ploča.

  • +5
Anja Alavanja Romac Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL