bez zadrške

Andrija Jarak komentirao otvaranje Dubrovačkih ljetnih igara: 'Odluka da ukrajinske glumice izgovaraju riječi Himne slobode je greška'

11.07.2022 u 11:59

Bionic
Reading

Podizanjem zastave Libertas ispred crkve sv. Vlaha otvorene su 73. Dubrovačke ljetne igre. Ovogodišnju ceremoniju režirala je Aida Bukvić koja zajedno s dramaturginjom Marijanom Fumić potpisuje i scenarij. I dok neki smatraju da su Himnu slobodi 'predivno izgovorile' dvije mlade Ukrajinke, glumice Oleksandra Barstok i Maria Shtofa, legendarni reporter ima svoje mišljenje o tome

Andrija Jarak, kojem je inače Dubrovnik rodni grad, dao je svoje mišljenje je na društvenoj mreži na temu otvorenja Dubrovačkih ljetnih igara. Neizostavno je lice domaće medijske scene u komentarima su podržali brojni pratitelji pa se ondje razvila prava rasprava.

'Hrvatska je na puno načina u zadnjih pet mjeseci pokazala solidarnost s ukrajinskim narodom. I neka je. Ali odluka da dvije ukrajinske glumice izgovaraju riječi Himne slobode na otvorenju Igara je greška. Epic fail. Postoji puno boljih PR trikova da se Igre promoviraju. Lažna solidarnost, rezultat koje je izmasakrirana veličanstvena pjesma/simbol Grada - to sigurno nije', poručio je na svom Facebook profilu.

Inače, krajem studenog, Jarak je poput vrhunskog nogometaša odlučio napraviti senzacionalni transfer. Kao dugogodišnji djelatnik Nove TV, brani boje RTL-a. 'Nekada dođe do zasićenja, ali ne bih rekao poslom u cjelini, nego više zgusnutim ili loše raspoređenim događajima. I dalje me strast za terenom i poslom tjera naprijed i, dok je tako - sve je u redu', poručio je ranije za Večernji list.

  • +4
Andrija Jarak Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL