mnogi ga obožavaju

Andrija Jarak: 'Nikad nisam imao nekog uzora, uvijek sam gradio svoj put i svoj stil'

14.02.2022 u 15:14

Bionic
Reading

Mnogi gledatelji s nestrpljenjem očekuju novi projekt nagrađivanog reportera koji je nedavno nakon 17 godina karijere na Novoj TV prešao na RTL. Dobitnik ovogodišnjeg Zlatnog studija za najboljeg TV novinara ispričao je manje poznate detalje o sebi

U razgovoru za RTL.hr Andrija Jarak se među ostalim prisjetio svog prvog terena kojeg će zauvijek pamtiti. 'Sjećam se, bio je požar na Korčuli 1996. godine, umro sam od straha, imao sam tremu i mislim da sam izgubio tri kg od preznojavanja prije livea!, priznao je.

Najduži teren u karijeri bio mu je kad je pratio potragu za Antonijom Bilić kada je na terenu bio preko mjesec dana. Nikad, kaže, nije imao nekog uzora, uvijek je gradio svoj put i svoj stil. 'Naravno da sam gledao što rade starije kolege jer u ovom poslu je sve već davno izmišljeno, topla voda je ovdje davno već postojala tako da nikad nisam fiksno bio vezan za nekog, ali sam, naravno, gledao kako to drugi rade, ali i gradio sam svoj put.', ističe.

Na pitanje kako izgleda njegov radni dan, odgovorio je: "Izgleda na način da sam na telefonu cijelo vrijeme, čekam da se nešto dogodi, da me nazovu pa da znam gdje ću otići. Tako je izgledalo do sada, a od sad će izgledati malo drugačije", kazao je Jarak čiji novi projekt na RTL-u nestrpljivo iščekuju brojni obožavatelji.

Otkrio je koji je najbolji savjet koji je dobio,a on glasi: 'Nemoj biti bahat, poštuj sugovornike, ponašaj se svaki dan kao da ti je prvi, cijeni to što radiš i imaj respekt prema svima!' Kad ne radi, šeće psa, spava i gleda utakmice, a najvija za Dinamo. 'Pratim nogomet fanatično, frenetično i na rubu, na granici mogućeg', iskren je. Najdraži izvođač mu je Prljavo kazalište 'pa sto mjesta nitko', a najdraža izvođačica mu je Radojka Šverko. 

  • +2
Andrija Jarak Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX