ONO NAJVAŽNIJE

Andre Agassi otkrio koja je najvrjednija stvar koju posjeduje

01.02.2024 u 12:57

Bionic
Reading

Da mu je obitelj najvažnija, bivši proslavljeni tenisač Andre Agassi nikada nije krio. U braku s također bivšom tenisačicom Steffi Graf dobio je sina Jadena i kćer Jaz, koji su postali centar njegovog svijeta

Kako je otkrio u intervjuu za magazin WSJ, 53-godišnji Andre Agassi najvrjedniju stvar koju posjeduje uvijek ima sa sobom. Riječ je o ogrlici koju mu je svojedobno napravio njegov danas 22-godišnji sin Jaden i koja za njega ima neprocjenjivu vrijednost.

Istu Agassi nosi stalno oko vrata kako bi ga posjećala na sina i kada su zbog njegovih poslovnih obveza odvojeni.

'Uvijek oko vrata imam ogrlicu koju mi je napravio sin. To je ogrlica od perli sa slovima, a koju sam mu pomogao napraviti kada je imao četiri godine. Tada me zamolio da mu pomognem napisati riječi 'tata je najbolji' i ja ju nikada nisam skinuo, do sada. Pukla je pa je trenutno na popravku', otkrio je Agassi.

U braku s bivšom tenisačicom Steffi Graf, Agassi je dobio dvoje djece. Osim gore spomenutog Jadena, supružnici imaju i 20-godišnju kćer Jaz. Nekada najmoćniji teniski par u braku je od 2001., a oboje su odavno u teniskoj mirovini.

Slavna Steffi Graf zapela mu je za oko tijekom jednog intervjua kojeg je dala za francusku televiziju, a godinama kasnije otkrio je kako je pokušavao upoznati je:

‘Osjećao sam se kao da me udarila munja, bio sam očaran njezinom gracioznošću i prirodnom ljepotom. Pokušao sam doći do nje, poslao sam joj poruku 1991. nakon French Opena, no nije mi odgovorila.’

  • +5
Andre Agassi i Steffi Graf Izvor: Profimedia / Autor: Gene Blevins / Zuma Press / Profimedia

Njihova zajednička odluka da drže javnost podalje od svoje obitelji vrijedi i danas, a koja je tajna njihova uspjeha, otkrio je sam Agassi: 'Ovaj život nam savršeno odgovara i zbog toga smo sretni. Mislim da ne postoji neka misterija ako je brak dobar, ali postoje neki važni dijelovi. Dvoje smo ljudi koji su živjeli život punim plućima i ne odgovaramo jedno drugome, no reagiramo jedno na drugo.'

Danas s djecom žive u Las Vegasu, gradu u kojem je Agassi odrastao, a ondje je smještena i Andre Agassi Preparatory Academy, u kojoj šansu pružaju talentiranoj djeci, ono za što on kao dijete nije imao priliku. Fokusirani su i na rad neprofitnih udruga, a često se i rado odazovu humanitarnim teniskim mečevima.

‘Moja najvažnija dužnost je biti roditelj. Odgajanje naše djece najveće nam je zadovoljstvo, ali i najveća briga. Morate znati donijeti ispravne odluke, morate im dati ono što je najbolje za njih, a to se s vremenom mijenja’, naglasio je svojedobno bivši tenisač.