#ZAJEDNOZAGLAZBENU

Ana Rucner i Matej Meštrović uveličali su glazbenu produkciju Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku

tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Danijel Majcen

Pomoći onima kojima je u ovom trenutku pomoć najpotrebnija - najljepši je čin humanosti koji se može pokloniti svijetu oko sebe. Naša svjetski poznata violončelistica i slavni pijanist uveličali su glazbenu produkciju Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku koja se održala u zamjenskim prostorima u Rafinerijskom domu

Krajem prosinca prošle godine, središnju Hrvatsku pogodio je jak potres, koji je u samo dvadesetak sekundi srušio brojne građevina u tim područjima. Jedna od njih je Glazbena škola Frana Lhotke u Sisku, od milja zvana kuća glazbe i ljubavi, drugi dom 360 učenika i 40 učitelja, dom bez kojeg su tako naglo ostali.

Početkom siječnja pokrenuta je crowfunding kampanja pod nazivom #Zajednozaglazbenu, čiji je cilj obnova Glazbene škole u Sisku, a idejni začetnik kampanje je Danijel Majcen, profesor klarineta u Glazbenoj školi Frana Lhotke. Ana Rucner, kao i njezini roditelji i mnogi dobri ljudi su se priključili inicijativi #Zajednozaglazbenu. Naša violončelistica je s djecom, učenicima glazbene škole Frana Lhotke snimila video popularne obrade pjesme 'Memories' na temu Pachlebelovog kanona.

tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Danijel Majcen

U ponedjeljak su učenici glazbene škole, održali nastup u novoj dvorani glazbene škole – Rafinerijskom domu, kao svojevrsnu zahvalu za kampanju, a pridružila im se Ana Rucner i njezin kolega Matej Meštrović. Inače, uz glazbenu školu u Sisku, novac se također prikuplja i za područnu školu u Petrinji, koja je također nastradala. Kampanja #Zajednozaglazbenu traje još 13 dana te su učenici zahvalili svim ljudima dobre volje na dosad uplaćenim sredstvima.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!