otvorila dušu

Ana Majhenić: 'Pojavio se jedan frajer, oborio me s nogu i osvojio mi srce'

11.08.2017 u 06:52

Bionic
Reading

Iza uspješne glumačke, kazališne, filmske i televizijske karijere Ane Majhenić stoji strast i posvećenost glumi, profesionalizam, ali i karizma kojom plijeni gledatelje i sugovornike. Osim ljubavi prema glumi, Ana Majhenić ne može zamisliti život bez plesa, joge i životinja. Za tportal je otkrila kako provodi svoje prvo ljetovanje nakon što je zadnja tri radila, svoje radijske i glumačke planove, a pričala je i na temu navodne veze s kolegom Ivanom Hercegom koja je posljednjih dana bila njedna od najvrućih tema

Glumica, koja je publici najpoznatija po glavnoj ulozi u prvom hrvatskom erotskom filmu '7 seX 7' te ulozi Matije Kincl, kojom se u seriji 'Obični ljudi' 2007. godine predstavila televizijskim gledateljima. Glumila je u mnogim domaćim serijama i filmovima, a svoje nastupe u Histrionima ovjenčala je i nagradom Najhistrion 2015. godine. Ana Majhenić je pjevajuči u bendu 'Mračni predmet želja' pokazala kako dobro pjeva, no tu njezinim darovitostima nije kraj. Pleše, svira klavir i radi na radiju koja je njezina nova radost.

Nedavno smo vas gledali u seriji 'Zlatni dvori'. Kakva iskustva nosite sa tog snimanja? To vam nije prva serija.

Na snimanju 'Zlatnih dvora' je bila zlatna ekipa. Bilo je stvarno veselo i opušteno i profesionalno. Kad čovjek snima od jutra do mraka,  važno je da se ljudi dobro slažu, da se podržavaju jer bude i umora i komplikacija, ali ako je puno smijeha i veselja, ništa nije teško. Cijela ekipa od redatelja, tehnike, produkcije, garderobe, šminke, glumaca svi su super funkcionirali i samo pozitivno. Tako da nosim stvarno dobra radna iskustva s projekta. Svaki projekt koji sam snimala mi je ostao u s dobrom sjećanju. Prvi veliki telelvizijski projekt mi je bila serija 'Obični ljudi', tada sam još bila mlada, ali upravno na takvim projektima se čovjek uči o sebi, poslovno i privatno. Voljela sam tu seriju, isto mislim da smo bili super ekipa, neka lijepa prijateljstva su se tamo dogodila.

  • +3
Ana Majhenić Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Kako provodite ljeto?

Dio ljeta sam još radila na radiju Gold Fm, imala sam predstavu 'Instrukcija' kod Ljube Zečevića na Olibu, pa sam spojila posao i uživanje, a sad sam na godišnjem pa sam malo s prijateljima u Zagrebu, malo na moru. Posljednja tri ljeta sam radila u Histrionima tako da nisam bila na godišnjem. Zagreb ljeti je poseban doživljaj, puno turista, puno sadržaja, kao da si u nekom drugom gradu. Skoro nitko ne govori hrvatski.

Koji su novi poslovni izazovi pred vama nakon ljeta?

Nakon godišnjeg se vraćam za mikrofon, u eter Gold Fm-a. Jako volim radijski posao. To i nije samo posao, to je gušt. Radiš uz glazbu, imaš super ljude oko sebe, ujutro se ekipa budi s tobom, kasnije ih zabavljaš i informiraš kroz dan. Igram i dalje predstave u Histrionima, kazalištu Knap i Kazališnoj družini Bastien, učim za ispit za učiteljicu joge, imam i neke nove projekte u planu, ali moramo još sjesti za stol nakon ljeta i dogovoriti se točno što i kako pa budem za sad to zadržala za sebe.

Pjevanje u bendu, joga, instruktor ritmike i plesa u Učilištu ZeKaeM-a, sjajno odrađeni zadatci u HTV-ovom showu  'Ja to mogu', vođenje radijske emisije, odraz su vaše svestranosti. Postoji li još neko područje u kojem biste se voljeli okušati?

Puno toga me zanima. Mislim da se čovjek na taj način gradi. I kao osoba i kao profesionalac. Volim pisati. To me oslobađa. Nisam još našla nišu kako da to kanaliziram, za sad je to po fejsu ili pišem bliskim osobama, ali možda u budućnosti nađem i neki konkretniji vid toga. Ako ostane i ovako, dobro je. Bitno je da mene veseli.

Volontirali ste u Skloništu za životinje u Virovitici, odakle ste udomili dvije kujice. Pomažete li još uvijek životinjama?

Imam dvije avlijanerke Miffy i Blanku. Trenutno ih tata često čuva jer mene puno nema, ali one su moje slatke vjeverice, moje ljubavi. Više ne volontiram, ali znala sam skupljati pse s ceste pa ih vraćati vlasniku ili udomljavati, znam uplatiti ako nekom psu ili udruzi treba pomoć. Uvijek se može barem nekako pomoći pa makar i samo podijeliš sliku psa koji traži udomitelja na fesju, već si nešto napravio.

Već se mjesecima pišu informacije vezane uz vašu navodnu vezu sa kolegom Ivanom Hercegom, a zadnjih dana i o prekidu. Kako to komentirate?

Novinari ponekad vole pisati nepotvrđene stvari. Puno toga se nagađalo, ali jednostavno mi se nije dalo time baviti. Ivan i ja samo snimali zajedno, jedno vrijeme smo se družili, a sad već neko duže vrijeme nismo  kontaktu.

Što za vas znači ljubav?

Ljubav prema sebi, to je osnovno. Da bi mogao voljeti drugoga, moraš voljeti sebe. Poštovati se, slušati se, vjerovati si. Tek tada možeš kvalitetno dijeliti ljubav s nekim drugim. Što uključuje razgovor, razumijevanje, razmišljanje, iskrenost, poštovanje, prožimanje, zajedničko disanje, leptiriće u trbuhu, dodir, slobodu, otpuštanje, neposjedovanje, potpuno predavanje i upuštanje, gledanje u zvijezde, držanje za ruku, kad nekom daš sredinu palačinke ili podijeliš misao, pogled, tišinu, uzdah.

Postoji li netko novi tko vam je u srcu?

Postoji. Pojavio se jedan frajer, oborio me s nogu i osvojio mi srce.

Friendly hug. Handsome back. ❤#ouroboros #indianajones #najotrovnijezmijesvijeta #zadar #snakes

A post shared by Ana Majhenić (@anamajh) on