izaći će na proljeće

Američka novinarka u Sloveniji skuplja materijale za knjigu o Trumpovima

18.11.2017 u 16:56

Bionic
Reading

Američka novinarka Nina Burleigh, suradnica revije Newsweek i autorica više popularnih bestselera, među kojima je i onaj o ljubavnom životu Johna F. Kennedyja, u Europi prikuplja materijal za svoju knjigu o Donaldu Trumpu, a trenutno u posjetu je Sloveniji, domovini njegove supruge Melanije

Njezina bi knjiga trebala izaći na proljeće, a u potrazi za pikantnim informacijama posjetila je gradić Sevnicu u kojemu je Melania provela djetinjstvo, te Ljubljanu gdje je završila srednju školu, te upisala fakultet, prekinuvši studij jer se posvetila karijeri modela, potvrdila je Burleigh za slovensku televiziju  POP-TV. Ona priznaje  da je posebno intrigira neprijateljski Trumpov odnos prema migrantima, što je u kontradikciji s njegovim obiteljskim korijenima i ženama u koje se zaljubljivao i koje je ženio.

'Donald Trump je notorno protumigrantski raspoložen, a u njegovu su životu važnu ulogu imale 4 imigrantkinje', kazala je Burleih, pojasnivši da ni Trumpova majka niti njegova baka nisu rođene u SAD-u i da su od triju žena s kojima je bio u braku dvije u Ameriku došle iz istočne Europe - prva supruga Ivana je u Ameriku došla kao tenisačica, a sadašnja supruga Melania radi razvoja svoje  karijere top modela.

Ivana Trump Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

I Ivana i Melania su pomoću svojeg tijela iako na različit način, prva kao sportašica, a druga kao model, našle način kako otići iz svoje tadašnje domovine i uspjeti u Americi, kazala je Burleigh u razgovoru. Razlike između Čehinje Ivane i Slovenke Melanije je u tome da se je prva u braku s Donaldom željela afirmirati i kao poslovna žena, što je njezinom mužu očito smetalo i bilo djelomičnim razlogom za razvod, dok se Melania sada kao prva dama drži medijski vrlo povučeno, a jako se malo se zna i o njezinom privatnom životu, krugu prijatelja, te istinskom odnosu sa suprugom i sa sinom, kazala je američka novinarka. No, za razliku od supruga, Melania ostavlja dojam iskrenosti i empatije, dok se čini da sadašnjem američkom predsjendiku to ne uspijeva, ocijenila  je Burleigh.

  • +247
Melania Trump - svi stajlinzi prve dame Izvor: Profimedia / Autor: NN