tragična nesreća

Preokret u slučaju: Alec Baldwin ipak bi mogao odgovarati za ubojstvo kolegice sa snimanja

19.01.2023 u 17:47

Bionic
Reading

Svijet filma je u listopadu 2021. potresla vijest o neobičnom smrtnom slučaju na setu filma 'It's Complicated' u kojem glavnu ulogu tumači glumac Alec Baldwin. Snimateljica filma ubijena je na setu, pištoljem iz kojeg je pucao Baldwin misleći da se u njemu ne nalaze pravi metci. I dok se glumac nagodio s obitelji preminule snimateljice, izgleda da će ga okrug u kojem se nesreća dogodila ipak teretiti za ubojstvo

Prethodna godina obilovala je sretnim vijestima u obitelji Aleca Baldwina: u rujnu je dobio osmo dijete, a u prosincu je saznao da je njegova kći Ireland Baldwin trudna čime bi on postao djed, a Kim Basinger baka. Ipak, događaji vezani za nesreću nastalu na filmskom setu 21. listopada 2021. također su obilježili godinu popularnog glumca.

Iako je sve izgledalo kao da će se cijeli slučaj nesretno preminule snimateljice Halyne Hutchins s kojom je Baldwin surađivao na filmu 'It's Complicated' završiti mirno, čini se da ipak neće biti tako.

U listopadu je Baldwin sklopio dogovor o nagodbi s obitelji Hutchins. 'Ne želim nikoga optuživati (ni producente ni Baldwina)', komentirao je tada suprug nesretno preminule snimateljice koji je i potvrdio vlastito vjerovanje da je smrt njegove supruge rezultat strašne nesreće. Tako je završila civilna tužba obitelji Hutchins, no danas je objavljeno da će Baldwin ipak morati odgovarati za nesretni događaj.

Ranije su iz tužiteljstva okruga Santa Fe objavili da će tužiteljica, Mary Carmack-Altwies, revidirati slučaj i objaviti svoju odluku o tome hoće li se protiv glumca podizati tužba, a nakon dva mjeseca razmatranja danas je stigao i potvrdan odgovor.

Tužitelji okruga Santa Fe objavili su tužbu protiv Baldwina i glavne oružarke filma Hannah Gutierrez Reed. Nakon više od godinu dana od početka istrage odlučeno je da ih se tereti za ubojstvo iz nehaja.

Prvi pomoćnik redatelja filma, David Halls, pristao je priznati krivnju za nemarnu uporabu smrtonosnog oružja.

  • +6
Alec Baldwin Izvor: Profimedia / Autor: John Nacion/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia