fantastične recenzije

Album 'I Glow' Je Veux među najboljim domaćim izdanjima godine

07.12.2020 u 12:49

Bionic
Reading

„I Glow“, debi Je Veux, u svega desetak dana od objave ulovio je fantastične recenzije i prvu titulu najboljeg hrvatskog albuma godine. Uoči nadolazećih domaćih glazbenih nagrada Željka Veverec ističe se tako kao jedna od najboljih autorica i izvođačica diskografske 2020

Kraj godine rezerviran je za rekapitulaciju proteklih 12 mjeseci u kojima su, unatoč zastoju koncerata, glazbenici bili prilično aktivni s izdanjima. Prva lista najboljih domaćih albuma ona je Dop Magazina na čijem se vrhu našao „I Glow“, kako kolege ističu „izvrstan moderni plesni projekt Željke Veverec”. Sudeći po lavini fantastičnih kritika to bi mogla biti tek prva u nizu ljestvica na kojima će ovaj izuzetni materijal uloviti sam vrh.

Izvor: Društvene mreže

Sve je započela Maja Trstenjak sa portala Sound Report koja je prva izašla s recenzijom zaključivši kako je "I Glow" nadmašio sva očekivanja. Ona su, doduše, uistinu bila visoka, no glazbena progresija, atmosfera i poetičnost koja se dogodila u cjelini ovih devet pjesama, publici je dala jedno od najkvalitetnijih, ako ne i najkvalitetnije izdanje kantautorica ovog područja." Dubravko Jagatić je u Nacionalu istaknuo: „…Veverec pjeva fenomenalno i svjesna je ljepote svog glasa koji se u svih devet pjesama prikladno nalazi u prvom planu. Pri tom svakako treba naglasiti da nije riječ samo o vrhunskoj pjevačici prekrasnog glasa već i velikoj i respektabilnoj autorici koja je potpisala kao autorica svih devet pjesama“, te ocjenu 5 potvrdio i riječima „Fantastičan album koji će vrlo vjerojatno vrlo brzo pronaći svoju publiku širom svijeta“. Portal Ravno do dna „I Glow“ je nagradio ocjenom 9/10 i naslovom „Korak do (pop) savršenstva“, dok je Soundguardian recenziju je završio mišljenjem kako Je Veux „sjaji i naslovom albuma i svime što se smjestilo na njegovih vinilskih četrdesetak minuta kao izuzetan projekt kakvih nikad dovoljno ne samo na našoj glazbenoj sceni“. Bojan Mušćet sa T Portala naglasio je doprinos svih uključenih aktera albuma: „Janko Novoselić i Toni Starešinić izvrsno su produkcijski osnažili materijal koji Željku Veverec sasvim izvjesno promovira u jednu od ponajboljih pjevačica na ovom podneblju, osigurava ovom albumu respektabilne pozicije u godišnjim glasanjima i predstavlja temelj za građenje međunarodne karijere“, a portal Budi dobro izdvaja ga kao jedan od najvažniih izdanja studenog u kojem je Je Veux „pokazala koliko moćno sjaji“. Željka osvaja i istok Hrvatske, pa je tako u Glasu Slavonije „I Glow“ album tjedna koji od uvodne „The First Song“ do završne „Song To My Wounded Self“ zvuči skoro pa savršeno.

Izvor: Društvene mreže

Album „I Glow“, debitantsko izdanje Je Veux, objavljen je 25. studenog. Predstavila su ga četiri sjajna singla, „Girlfriend“, „Beautiful“, „Dance To Forget“ te aktualni „Lovable“. Uz Željku Veverec, kao autoricu i pjevačicu, koja se prihvatila i gitare, na albumu je i njezina iskušana ekipa – Toni Starešinić na klavijaturama, Đuro Dobranić za bubnjevima i Igor Dorotić na trubi. Od glazbenih gostiju pridužili su joj se Matej Milošev na violončelu, Dean Melki na violini, Hrvoje Nikšić koji potpisuje efekte dok je za dodatnu elektroniku i efekte zaslužan Janko Novoselić. Album je sniman u Monitor studiju Allana Schmitbauera, Kramasonik studiju Hrvoja Nikšića i Lemon studiu Srđana Sekulovića Skansija. Master albuma je napravio Petar Dundov, za mix je zaslužan Janko Novoselić, koji zajedno s Tonijem Starešinićem potpisuje produkciju albuma.