STREAMING SERVISI SU SPREMNI

Ako ste propustili pogledati filmove koji su ove godine bili nominirani za Oscare, evo gdje ih možete pronaći

29.03.2022 u 06:48

Bionic
Reading

Završila je još jedna dodjela toliko željno iščekivanih Oscara, a mnogi od vas još uvijek nisu stigli pogledati sve nominirane filmove. No to neće još dugo biti tako

Ove godine, na 94. dodjeli Oscara, u kategoriji najboljeg filma našlo se čak 10 filmova - uz 'Codu', koji je odnio pobjedu, bili su tu 'Belfast', 'Ne gledaj gore', 'Drive My Car', 'Dina', 'Kralj Richard', 'Licorice Pizza', 'Nightmare Alley', 'Šape pasje' i 'Priča sa zapadne strane'.

Ako ih do sada niste imali prilike pogledati, otkrivamo gdje to možete učiniti, barem kada je riječ o većini nominiranih ove godine.

Na Netflixu možete pogledati 'Ne gledaj gore', 'Šape pasje', 'Tick, Tick… BOOM!', kao i dugometražni animirani film 'Obitelj Mitchell protiv strojeva', na HBO Maxu 'Dinu' i 'Kralja Richarda' dok Amazon Prime Video donosi 'Being the Ricardos'.

  • +12
Dodjela Oscara 2022. Izvor: Profimedia / Autor: VALERIE MACON / AFP / Profimedia

'Šape pasje' (The Power of the Dog), Netflix - Oscar za najboljeg redatelja

Radnja filma smještena je u američku saveznu državu Montanu 1920-ih, a vestern Oscarom nagrađene redateljice Jane Campion ('Klavir') prati nestabilnog i sadističkog rančera (glumi ga Benedict Cumberbatch) koji se obračunava s bratom (Jesse Plemons) kada dovede kući ženu (Kirsten Dunst) i sina. Ono što se događa tragedija je koja razara srce - sa spektakularnim prizorima.

The Power of the Dog | Official Trailer | Netflix Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

'Ne gledaj gore' (Don't Look Up), Netflix

Znanstvenofantastična crna komedija 'Ne gledaj gore' prepuna je zvjezdanih imena. U glavnim ulogama su Jennifer Lawrence i Leonardo DiCaprio, a režira je Adam McKay ('Oklada stoljeća' i 'Vice'). U ostalim ulogama su Meryl Streep, Jonah Hill, Rob Morgan, Ron Perlman, Timothée Chalamet, Ariana Grande, Kid Cudi, Mark Rylance i Cate Blanchett.

Lawrence i DiCaprio glume astronome koji putuju Amerikom kako bi obavijestili stanovništvo da ogroman meteor leti prema Zemlji i prijeti uništenju planeta. Opasnost stiže za šest mjeseci. Ma koliko se trudili objasniti to stanovništvu i vlasti, na čelu s predsjednicom SAD-a koju tumači Meryl Streep, susreću se s ismijavanjem i ignoriranjem.

DON'T LOOK UP Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

'Tik, tik... BOOM!', Netflix

Filmska adaptacija autobiografskog mjuzikla Jonathana Larsona prati Jona (Andrew Garfield), mladog kazališnog skladatelja koji 1990. radi u njujorškim restoranima i piše nešto za što se nada da će postati sljedeći veliki američki mjuzikl. Nekoliko dana prije predstavljanja svog rada na nastupu koji će odlučiti o njegovoj sudbini Jon osjeća pritisak sa svih strana - njegova djevojka Susan sanja o umjetničkom životu izvan New Yorka, prijatelj Michael je umjesto sna odabrao financijsku sigurnost, a umjetničke krugove poharala je epidemija AIDS-a. Kako sat otkucava, Jon se nalazi na raskrižju suočen s pitanjem s kojim se svi moraju pozabaviti: 'Što trebamo učiniti s vremenom koje nam je dano?'

Tick, tick... BOOM! | Official Trailer | Netflix Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

'Obitelj Mitchell protiv strojeva', Netflix

Jedan od boljih dugometražnih animiranih filmova u prošloj godini zasigurno je bio 'Obitelj Mitchell protiv strojeva', stoga ne čudi njegova nominacija za Oscara. Riječ je o računalno animiranom filmu o obitelji koja, na čelu s kćeri, brucošicom Katie, spasi svijet od robotske apokalipse. Neće to čak ni učiniti previše otrcanim forama, nego istinskom duhovitošću i šašavošću. Sudbina ljudske rase sada je u rukama Mitchella, najčudnije obitelji na svijetu.

Obitelj Mitchell protiv strojeva Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

'Kralj Richard', HBO Max - Oscar za najbolju glavnu mušku ulogu

Biografski dramski film o životu Richarda Williamsa (Will Smith), ocu i treneru slavnih tenisačica Serene i Venus Williams, glumcu je donio njegova prvog Oscara, onaj za glavnu mušku ulogu. Richard gotovo nikada nije igrao tenis i nije bio profesionalni trener, no dok su njegove kćeri Serena i Venus bile još jako male, napravio je detaljan plan za njihove buduće karijere. Snaga obitelji, ustrajnost i nepokolebljivo vjerovanje bila su sredstva za postizanje nemogućeg i ostavljanje dojma na cijeli svijet. Kao rezultat, Serena i Venus Williams osvojile su brojne grand slam naslove i postale najtrofejnije, najdominantnije i najuvjerljivije tenisačice u suvremenom tenisu.

Ipak, rijetki će se sjećati samog filma jer se Smith itekako potrudio da njegov dolazak na ovogodišnju dodjelu bude upamćen po skandalu i fizičkom obračunu s Chrisom Rockom.

Foršpan za film 'Kralj Richard' Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

'Dina' (Dune), HBO Max - Oscar za vizualne efekte, najbolji zvuk, montažu, scenografiju, originalnu pjesmu i fotografiju

Saga je to o intergalaktičkom ratniku Paulu Atreidesu i njegovu mesijanskom usponu na položaj vođe i spasitelja svojeg naroda. Roman Franka Herberta iz 1965. godine već je adaptiran za filmska platna daleke 1984. godine. U novoj adaptaciji gledamo zvijezde poput Zendaye, Timothéeja Chalameta i Jasona Momoe. Radnja filma pod redateljskom palicom Denisa Villeneuvea, ovoga puta podijeljenog u dva nastavka, smještena je u daleku budućnost i prati mladog vojvodu Letoa Atreidesa nakon što preuzme odgovornost za planet Arrakis, izvor vrlo vrijedne i moćne droge.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

'Being the Ricardos', Prime Video

Nicole Kidman u filmu glumi američku glumicu, ikonu komedije Lucille Ball, najpoznatiju po kultnoj humorističnoj seriji 'I Love Lucy'. Film je napisao i režirao Aaron Sorkin, a radnja se odvija tijekom jednog kritičnog tjedna u životu Lucille i njezina supruga Desija Arnaza, kojeg glumi španjolska zvijezda Javier Bardem, dok se suočavaju s napadima na svoj osobni i profesionalni život.

Foršpan za film 'Being the Ricardos' Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube