MAESTRO

6 godina stalo je u 6 minuta: Bradley Cooper otkrio kako se pripremao za ulogu života

17.11.2023 u 15:26

Bionic
Reading

U kinodvorane stiže 'Maestro', film o dirigentu Leonardu Bernstein, kojeg je utjelovio Bradley Cooper, a upravo se on još jednom zbog ovog projekta primio i redateljske palice

Bradley Cooper odavno je dokazao da je za svaku svoju ulogu spreman ići do samog kraja. Poznat po tome da se uistinu uživi u lik, ali i da se predano i dugo priprema za svaku novu ulogu, ne čudi što se za ulogu američkog skladatelja, dirigenta i pijanista Leonarda Bernsteina pripremao čak šest godina.

48-godišnji Cooper ponovno je sjeo u redateljsku stolicu, kako bi maestralno dočarao život ovog čuvenog glazbenika i to u biografskom filmu 'Maestro', koji u kina stiže 22. studenog.

Tijekom projekcije u New Yorku otkrio je kako je punih šest godina proveo kako bi naučio skladati, a sve za scenu koja je trajala ravno šest minuta.

NA SETU NOVOG FILMA

Nitko ih ne bi prepoznao: Pogledajte nevjerojatnu transformaciju Bradleyja Coopera i Carey Mulligan

Pogledaj galeriju

Radi se o sceni koja je uprizorila Bernsteinov kultni nastup iz 1976. u kojem on dirigira Londonskim simfonijskim orkestrom u katedrali Ely, zbog čega je Cooper bio u strahu.

'Bio sam zabrinut zbog te scene jer smo je radili uživo. Bio je tu Londonski simfonijski orkestar i snimali su me uživo dok im dirigiram', prisjetio se Cooper i dodao:

'A proveo sam šest godina kako bi naučio dirigirati punih šest minuta i 21 sekundu glazbe.'

U LEŽERNOJ ŠETNJI

S kratkom kosom i zamišljen Bradley Cooper nikada nije izgledao bolje

Pogledaj galeriju

Kako je rekao, zahvalan je jer je na ovom projektu imao i divne učitelje koji su ga puno toga naučili, ali mu i pokazali, kako bi što bolje odradio ulogu.

'Uspio sam čak nabaviti sirovi snimak Bernsteinovog dirigiranja u katedrali Ely s Londonskim simfonijskim orkestrom 1976. godine. Iz tog sam učio, a Yannick Nézet-Séguin napravio mi je video zapise sa svim promjenama tempa, tako da sam imao sve materijale na kojima sam mogao raditi.'