LIJEPA I USPJEŠNA ODVJETNICA

5 stvari koje niste znali o Amal Clooney

30.03.2017 u 15:28

  • +9

Amal Clooney

Izvor: Profimedia / Autor: profimedia

Bionic
Reading

Ona je supruga najpoželjnijeg glumca u Hollywoodu Georgea Clooneyja, odvjetnica svjetskog glasa, ali i žena čijem se istančanom stilu dive modni kritičari i javnost, a ovo je pet stvari koje možda niste do sada znali o prelijepoj Amal Clooney

1. Amal Clooney rođena je u libanonskom glavnom gradu Bejrutu tijekom građanskog rata prije 39 godina, a njezino ime Amal na arapskom znači 'nada'. Kada je imala samo dvije godine, njezina obitelj emigrirala je u Englesku i ondje se trajno nastanila, međutim odvjetnica i velika humanitarka nije zaboravila odakle potječe. Uz pomoć globalne dobrotvorne organizacije 100 života, osnovala je program koji svake godine odabire jednu studenticu iz Libanona i omogućuje joj stipendiju na prestižnom sveučilištu u Armeniji.

 'Ova stipendija nekim će djevojkama u Libanonu dati priliku života. Ovakve kulturne razmjene i studiranje u inozemstvu mogu biti iskustvo života', kazala je u to vrijeme Amal koja je inače i velika borkinja za ženska prava.

#amalclooney#amalalamuddin

A post shared by Amal Alamuddin (@amalalamuddinstyle) on

2. Iako svi vrlo dobro znaju da ima zavidnu odvjetničku karijeru, manje je poznato da je bila pripravnica Sonije Sotomayor, pravnice i jedne od devet sudaca američkog Vrhovnog suda. Amal Clooney nakon studija na sveučilištu u Oxfordu preselila se u New York i upisala školu prava na prestižnom sveučilištu NYU te i odrađivala praksu kod Sotomayor, tadašnje sutkinje Saveznog žalbenog suda.

Sonia i Amal ostale su vrlo bliske, a bračni par Clooney često je viđen na ručku s njom. Da supruga poznatog oskarovca ima impresivnu pravnu karijeru, potvrđuju osim toga i slučajevi na kojima je radila. Amal je, naime, bila jedna od troje ljudi zaduženih za istragu zločina na pojasu Gaze te je bila i savjetnica u slučaju Kofija Annana, a predstavljala je između ostalih i Juliana Assangea, osnivača WikiLeaksa.

3. Njezinu vjenčanicu iz snova dizajnirao je slavni Oscar de la Renta. Prisjetimo, vjenčanje filmske zvijezde i odvjetnice odvilo se u Veneciji prije tri godine, a spektakularnoj ceremoniji prisustvovalo je 150 gostiju.

'George i ja htjeli smo romantično i elegantno vjenčanje, a ja ne mogu zamisliti nikoga sposobnijeg od Oscara da takvo što prenese i na haljinu', nahvalila je dizajnera za Vogue 2014. lijepa mladenka.

❤️

A post shared by Amal Clooney (@amalclooney) on

4. Amal ima dara i za krojačke improvizacije, a na glasu je kao vrlo spontana i spretna žena. Talijanski dizajner Giambattista Valli jednom je prilikom izjavio kako ona nije programiran tip žene. Njezina spontanost i kreativnost viđena je i na dodjeli Zlatnih globusa prije dvije godine kada je zabljesnula u bijelim rukavicama i oduševila modni svijet svojom elegancijom. Njezin suprug tada je izjavio: 'Sašila ih je sama jutros, vrlo je spretna s rukama' , misleći pritom na famozne rukavice.

5. Amal će ovoga ljeta postati majka blizanaca, no i sada u visokom stupnju trudnoće i dalje vrijedno radi. Neumorna je i vrlo je predana svome poslu, ali voli svoje široko znanje prenijeti i na mlađe generacije. Zato je u ljeto  2015. održala niz predavanja o ljudskim pravima na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Kolumbiji. Tom je prilikom izjavila da se raduje upoznavanju budućih generacija zagovornika ljudskih prava.