BIKE NEWS

Povoljnije biciklom i vlakom po Zagrebačkoj županiji

  • +6
  • +3

Bike auto cesta Zg - Vg

Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Breitenfeld

HŽ Putnički prijevoz i ove godine se uključio u obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti koji se održava u više od dvije tisuće europskih gradova pa tako i u Zagrebu. Za područje grada i Zagrebačke županije prijevoz bicikala vlakom je besplatan, a biciklist ujedno ostvaruje popust na redovit prijevoznu putničku kartu od pedeset posto

Tako da ovaj vikend i period do 22. rujna svakako treba iskoristiti za neki bike izlet u zagrebačku okolicu ili odlazak na posao kombinirajući bicikl i vlak. Svi vlakovi koji voze na gradskim relacijama imaju mogućnost prijevoza bicikala, no za primjerice odlazak u Veliku Goricu, Ivanić-Grad, Vrbovec ili Jastrebarsko, svakako treba provjeriti na stranicama HŽPP-a koji vlakovi prevoze bicikle.

Inače, tjedan mobilnosti na željeznici su iskoristili kroz organiziranje putovanja vlakom djece vrtićke dobi, a na ulazu u zagrebački Glavni kolodvor je postavljen info punkt HŽ Putničkog prijevoza i sustava javnoga gradskog prijevoza Nextbike te je predstavljena usluga e-car sharinga Spin City. Cilj Europskog tjedna mobilnosti jest poticanje javne svijesti i aktivnosti građana usmjerenih protiv onečišćenja okoliša uzrokovanog povećanjem opsega prometa u gradovima, čime se pridonosi poboljšanju kvalitete života građana.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi