BLOG: PEDALIRANJE

Pedaliranje s tportalom po Zagrebačkoj županiji

03.06.2015 u 16:29

Bionic
Reading

U subotu, 6. lipnja pedaliramo s tportalom i Keindl sportom po Svetoj Nedelji i Zagrebačkoj županiji. Bike event počinje u 11 sati na jezeru Rakitje na prostoru Campa Zagreb. Domaćini su uz vašeg blogera i Turistička zajednica Zagrebačke županije i Turistička zajednica i Grad Sveta Nedelja

Što planiramo? Testiramo zelene rute Zagrebačke županije, zahtjevne i manje zahtjevne, ali se prije svega želimo zabaviti i uživati u fantastičnoj ljepoti jezera i zajedničkom otkrivanju što nam sve nudi nedovoljno poznata rijeka Sava. Zagrebačka županija obiluje mogućnostima za bicikliranje i potencijal je još veći kada se pribroje rijeke i jezera najljepše Zagrebove ogrlice. Naime ta županija prostire se od Zagorja i obuhvaća veliko područje oko Zagreba. Pedaliranje započinjemo na najbližoj točki Zagrebačke županije i Zagreba, pokraj rijeke Save kod Podsuseda. Tu, tik uz grad, sve je nekako drugačije, čak i rijeka Sava ima drugačiju, zelenu boju i natiskala se uz rub Medvednice i između brojnih svetonedeljskih jezera. Ta gotovo neotkrivena oaza skriva autohtonu šumu u kojoj obitavaju brojne ptičje vrste i ostala fauna. Cijeli je kraj isprepleten rukavcima, brojnim kanalima i pješčanim i šljunčanim nanosima.

U dijelu rezervata Sava – Strmec očuvan je prirodni tok rijeke Save s meandrima i rukavcima i jezerima Orešje i Rakitje, s nizom sprudova na Savi. Tu je čak i savska verzija Zlatnog rata, mjesto za koje mnogi ne znaju, ali ga otkrivaju biciklisti na svojim rutama kroz područja Svete Nedelje. I vi ćete imati priliku s nama obići tu rutu ako nam se pridružite u subotu, 6. lipnja na velikom Bike eventu na prostoru novouređenog kampa Campa Zagreb u Rakitju pokraj Podsusedskog mosta. Želimo vam otkriti savsku rutu, ali i pedalirati s vama okolnim biciklističkim stazama. Najavljujemo dosta zabave, nešto pouke i puno doživljaja, ali bicikliranje svakome prema vlastitim mogućnostima i željama.

Dok bi oni iskusniji testirali i promovirali rute ili bike destinacije, djeca i njihovi roditelji imali bi organiziranu i obiteljsku vođenu rutu. Duža i vođena bike ruta bit će oko jezera Orešje. Obuhvaća odlazak do Medsava i skele na Savi, duga je oko 15 kilometara i uključuje posjet savskom Zlatnom ratu, sprudu uz Savu koji podsjeća na pravi morski rat. Poseban i nesvakidašnji doživljaj, uz kraći predah i povratak drugom stranom jezera Orešje do susjednog jezera Rakitje i početne pozicije koja je Camp Zagreb. Biciklistički tim tportala testirao bi novu rutu od slovenske granice do Campa Zagreb i nove modela bicikala. Kroz brojne nagradne igre saznat ćete što sve ima novog u svijetu pedaliranja. Uglavnom, pripremite bicikle, rezervirajte subotu, 6. lipnja i oplemenite produljeni vikend povodom blagdana Tijelova s dobrim aktivnostima na biciklu – pedalirajte s Pedaliranjem. Upoznajte s nama manja jezera i rukavce Save te ostale neotkrivene bisere. Tražite naše pješčano skriveno blago i osvojite vrijedne nagrade naših sponzora. Uz popodnevni program od 15 sati nudimo puno zabave na biciklu, nagradnu igru i testiranje novih modela MTB, cestovnih, brdskih, city i električnih bicikala za što će se posebno brinuti naš glavni sponzor Keindl sport.

Od 12 sati na malom bike poligonu pripremamo animaciju za najmlađe bicikliste. U 13 sati - odlazak biciklista na obiteljsku bike vođenu turu oko jezera Rakitje dugu četiri kilometra. Vođena tura trekkinga prema jezeru Orešje, mjestu Medsave i skeli na Savi te povratak preko savskog Zlatnog rata prema Campu Zagreb na jezeru Rakitje duljine 15 kilometara. Savska tura do Bregane na slovenskoj granici i natrag do jezera Rakitje u duljini 30 kilometara koju posebno promoviramo.

Uz zabavu i analizu današnjih bike tura uz moderiranje organizatora i predstavljanje projekta Zagrebačka županija bike i ostalih mogućnosti i potencijala Zagrebačke županije i Svete Nedelje. Vjerojatno će sve uveseliti i nagrade naših sponzora za one koji su bili najspretniji ili najsretniji. A tko napravi najbolji bike selfie by Keindl sport, osvojit će vrlo vrijednu nagradu. Za predvečer pripremamo i lifestyle bike party
Vidimo se! Na biciklu ili pored. Jedino je osmijeh obavezan! Višem na http://www.tzzz.hr/ i http://www.svetanedelja.hr/