ISKRENO PRIZNANJE STAROG ŠARMERA

Zoran Predin odlikovao Gabi Novak

26.10.2010 u 13:47

Bionic
Reading

Na press konferenciji povodom koncerta 18. studenoga u Zagrebu, Predin je najavio novi studijski album, repertoar predstojećeg koncerta, koji će sadržavati i njegove najveće hitove u gypsy swing obradama te tom prilikom dodijelio Gabi Novak, kao jednoj od osoba s jedinstvenom karizmom, kojoj se divi cijeli život, posebno izrađenu ogrlicu od murano stakla na kojoj je upisan naziv njegove pjesme 'Na svojoj strani'

Na danas održanoj press konferenciji u Tvornici kulture, direktor Tvornice Darko Putak najavio je dvogodišnju suradnju s upravom Hypo centra i skori početak djelovanja programa u prostoru nazvanom Tvornica Deluxe, dok je Predin s gostima najavo svoj skori koncert u tom istom prostoru. Tvornica tako od 3. studenoga, kada prva led probija svojim nastupom fado diva Mariza, započinje seriju koncertnih programa koji će se održavati u dvorani Kornati u Hypo centru. Naime, kako je obrazložio Putak, ta dvorana ima 1.200 sjedećih mjesta i skoro 2.500 stajaćih uz 500 parkirnih mjesta, što je, po njegovom mišljenju, idealan prostor kakvih nedostaje Zagrebu i koji se sjajno poklapa s koncertima koje Tvornica planira organizirati u dvogodišnjem periodu. Tako nakon Marize nastupa Predin 18. studenoga, 10. prosinca Josipa Lisac sa svojim tradicionalnim koncertom za Karla te 22.12. Urban sa svojim, pak, tradicionalnim božićnim koncertom.


Predin je najavio svoj nastup podijeljen u tri djela od kojih će se prvi sastojati od njegovih najtraženijih pjesama, potom pjesama nastalih u periodu od posljednjeg studijskog albuma do danas te hitova u novim gypsy swing aranžmanima, a koji će uključivati i hitove Lačnog Franza. Kao gosti su mu se pridružili Massimo Savić, koji će gostovati na koncertu, i to u duetu u pjesmi 'Što bi mi bez nas' koji će se naći na novom Massimovom studijskom albumu.

Pred kraj konferencije, gospodin Predinje pozvao gospođu Gabi Novak kako bi joj dodijelio posebno za nju izrađenu ogrlicu od murano stakla, a koju je izradila također prisutna slovenska umjetnica Mateja Žugman. Naime, kako je ispričao Predin, ideja je nastala kada je razmišljao o ogrlici svojih hitova koja je odjednom u njegovim mislima poprimila fizički oblik. Potom je otkrio umjetnicu Mateju Žugman te s njom osmislio niz ogrlica na kojima su na murano staklo ugravirani naslovi njegovih pjesama. Tako je, uz Gabi Novak, po jednu namijenio i Danieli Trabović te Blanki Vlašić (koje nisu bile u mogućnosti nazočiti), trima ženama kojima se divi zbog njihove karizme i uspjeha koji su postigle u životu. U izjavi za tportal.hr, Gabi Novak prokomentirala je priznanje svog kolege sljedećim riječima: 'Vrlo sam se iznenadila kada me pozvao. Mogu vam to reći u svega par riječi – počašćena sam! Da je od toliko javnih ljudi koji se nalaze na estradi i koji se bave i glumom i sportaša, izabrao baš mene, posebno me raduje i stvarno sam počašćena. To je ravno priznanju da dobiješ takvu nagradu od televizijske publike. To je savršeno i velika mu hvala.'

Predin se prilikom obrazloženja dodjele ogrlice Gabi Novak prisjetio koliko je obožavao plavokosu Gabi kao djevojku koju je promatrao kao anđela još kao dječak na crno-bijelom televizoru sve dok, kako je u sebi svojstvenom stilu opisao, nije došao onaj vitez tame koji je kasnije postao narodno blago te odveo Gabi sa sobom. Ogrlice s naslovima njegovih najvećih hitova bit će na prodaju na koncertu 18. studenoga u dvorani Kornati u Hypo centru.