NIKADA GLAMUROZNIJE

Znamo zašto su se svi tako skockali za izlazak u Državni arhiv

11.11.2016 u 14:22

  • +20

Poznati uživali na reviji Aleksandre Dojčinović

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl

Bionic
Reading

Hrvatski državni arhiv sinoć je poslužio kao idealna lokacija za predstavljanje nove kolekcije za proljeće/ljeto 2017. modne dizajnerica Aleksandre Dojčinović. Budući da se za njezine revije uvijek traži pozivnica više, ne čudi što je sinoćnji događaj bio prepun poznatih koje su za ovu prigodu izvukle iz ormara svoje najbolje odjevne kombinacije i modele iz Aleksandrine nove kolekcije. Šogorice Bojana Gregorić Vejzović i Nevena Rendeli Vejzović, Andrea Čermak, Danijela Martinović i Iva Jerković, samo su neke od uzvanica koje su sa zanimanjem pogledale reviju od početka do kraja

Povijesni prostor Hrvatskog državnog arhiva toliko se svidio modnoj dizajnerici Aleksandri Dojčinović, da je nastavila svoju tradiciju da nove kolekcije predstavlja u ustanovama od važnosti za nacionalnu kulturu pa je upravo ondje sinoć održana revija njezine kolekcije za proljeće/ljeto 2017. godine. Proljetos je svoju prvu samostalnu reviju u Preporodnoj palači Narodnog doma posvetila uspješnim ženama, dok je za ovu, koja je zapravo održana u nekadašnjoj Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici, bila svojevrstan hommage putu do tog uspjeha. Lajtmotiv cijele večeri bila je knjiga, odnosno put od knjige do titule, odnosno od knjige do piste.


Nevena Rendeli Vejzović u odijelu i cipelama Aleksandre Dojčinović

'Jako mi se svidjelo sinoć. Spoj predivnog prostora i kombinacija haljina bile su zaista na svjetskom nivou, a upravo zbog Državnog arhiva imala sam osjećaj kao da sam se vratila u vrijeme Harryja Pottera. Sviđa mi se da je revija održana u tom prostoru, u kojem nemamo često priliku biti i što zapravo odjeća nije rezervirana samo za modnu pistu', rekla je televizijska voditeljica Nevena Rendeli Vejzović koja je za sinoćnju reviju odabrala odijelo s potpisom Aleksandre Dojčinović i cipele iz njezine posljednje kolekcije. Inače, Nevena voli hrvatski dizajn, pa tako i odjeću Aleksandre Dojčinović.


Lijepa Iva Jerković odlučila se za metalik zelenu čipkastu haljinu

Večer je započela koktelom dobrodošlice u hotelu Esplanade, nakon čega su se poznate žene, koje su za ovu večer pomno birale što će odjenuti, krenule put Državnog arhiva. Umjesto na klasičnim stolcima, uzvanici su sjedili u klupama, što se svima svidjelo budući da to nije uobičajeno za modne revije. Nova Aleksandrina kolekcija vrlo je moderna, djevojački prpošna i ponovno maksimalno ženstvena, a sve to u, za nju, novim bojama, poput narančaste, metalik zelene, srebrne, smeđe, pa čak i crne.


Glumica Bojana Gregorić Vejzović odabrala je nježnoružičastu haljinu

Ono što je dodatno impresioniralo sve uzvanike je to da ih je sa zvučnika pozdravljao doajen hrvatskog novinarstva Oliver Mlakar, za glazbu su se pobrinuli Hrvoje Rupčić, Danko Krznarić i Drago Lokas i bife u reinterpretaciji starih hrvatskih jela poput štrukli i purice s mlincima - sve sa zagrebačkim štihom.


Andrea Čermak na reviju je stigla u kratkoj zlatnoj haljinici
i istaknula noge