ALEKSANDRA DOJČINOVIĆ

'Žene su postale individualke, sve je manje klonova'

25.02.2016 u 14:17

Bionic
Reading

Među okupljenima sinoć koji su došli na svečano VIP otvaranje prve zagrebačke poslovnice Optika Anda u City Centeru one West bile su Lana Jurčević, Anita Dujić, Renata Sopek te jedna od najuspješnijih hrvatskih modnih dizajnerica Aleksandra Dojčinović koja je za tportal komentirala stil poznatih Hrvatica istaknuvši kako cijeni njihovu maštu i modnu individualnost

Poznate Hrvatice koje su jučer provjerile nove trendove u svijetu optike na otvaranju Optike Anda pobrinule su se da svaka ima svoj stil. Primijetila je to i modna dizajnerica Aleksandra Dojčinović koja se nedavno vratila iz Pariza. Parižanke imaju svoj prepoznatljivi modni šarm koji voli čitav svijet, no svoj pečat imaju i hrvatske žene.

'Sinoć smo sve bile različito odjevene, a to već dovoljno govori. Sve je manje modnog kloniranja, a sve više individualnosti. I zato bih svoje prijateljice i kolegice sinoć pohvalila za izgled. Nastupilo je razdoblje kad svaka žena pokazuje sve više slobode u svom modnom odabiru. Maštovitost je u prvom planu', kaže Aleksandra dodavši kako je oduvijek cijenila žene koje su modno profinjene i nenametljive.

'Cate Blanchett moj je uzor. Volim žene koje njeguju taj damski stil, ali imaju i karakter. Ne možete biti modna ikona bez karaktera', tvrdi hrvatska dizajnerica.

'Nisam ljubitelj američkog modnog stila, za mene je malo previše agresivan. Ja volim Italiju, njihovu modnu maštovitost, odmjerenost, snagu', zaključuje Aleksandra, koja na putovanjima diljem Europe crpi inspiraciju.

'Hrvatska nije zemlja predviđena za dobar život čime god se bavili. Ovdje možete živjeti kvalitetno u smislu punog srca, ali bezbrižno u smislu dobrog standarda jedino ako ste izuzetni i svjesni sebe. S druge pak strane, tekstil nije glup izbor, pa najbogatiji ljudi na svijetu su tekstilci. Ako znate množiti do tisuću, i sami ćete doći do istog zaključka. No temelj je svega dobar dizajn koji morate ponuditi svom klijentu, sve ostalo je kozmetika', rekla je Dojčinović ranije za tportal.