87 GODINA

Zdenka Heršak: 'Rođendan slavim sama sa sobom'

19.08.2015 u 11:20

Bionic
Reading

Glumica i spisateljica Zdenka Heršak ne voli velika slavlja. Svoj 87. rođendan, koji slavi danas, provest će u svom zagrebačkom stanu, a samoj sebi je poželjela samo dobro zdravlje

'Nakon ručka imat ću tek jedan posjet, a onda ću sama sa sobom slaviti odmarajući se, slušajući radio i pišući', otkrila nam je Zdenka Heršak. Glumica i spisateljica danas slavi 87. rođendan i kaže da su joj ispunjene sve želje. Ništa si ne želi jer joj je, kaže, sve suvišno. Jedino bi htjela da je zdravlje i dalje dobro služi. Prvi su joj čestitali sinovi: Darko, koji živi u Izraelu, te mlađi, Andrej, glazbenik.

Iako je u devetom desetljeću života, neumorna je i vrlo aktivna. Nije se prepustila pasivnosti i životu u uspomenama. U mirovini je i svoje vrijeme najviše provodi u pisanju. Piše, kaže, brzo i lako, svaki dan po osam sati, kao da joj je to posao.

'Olovka kao da sama piše', šali se i dodaje kako je ponosna na svoju novu, desetu knjigu 'Vrata su uvijek otvorena', čiju objavu tek očekuje. Uskoro će i za jedan časopis početi pisati kolumne o nekadašnjem životu u Zagrebu.

'Opisat ću kako se nekad živjelo, kamo se izlazilo, što je tada bilo popularno... Ja sam vam živa povijest', ističe glumica, nekada seks-simbol hrvatskog filma.