'KOŠNICE' NA NEDJELJNOJ AVVANTURI

Zbog čega počinje misteriozni nestanak pčela?

11.04.2014 u 09:25

Bionic
Reading

MAXtv Filmofeel predstavlja Nedjeljnu Avvanturu na tportalu. A ovu nedjelju, 13. travnja rezervirajte za fantastičan film 'Košnice' (Hives), dugometražni igrani film studenta produkcije Ivana Kelave, nastao u suradnji pet filmskih škola iz Zagreba, Jeruzalema, Londona, Koelna i Praga

Četvrtak ujutro: Zagreb, Jeruzalem, London, Koeln, Prag. Pet ljudi. Ustaju. Idu na posao. U pet gradova-košnica, kao pčele. Tragajući za medenijim životom od onog kojeg trenutačno žive...

'Košnice' su europski filmski projekt nastao kao suradnja Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu i četiriju prestižnih filmskih škola iz spomenutih gradova, a inicirao ga je student filmske produkcije ADU Ivan Kelava, pod mentorstvom izv. prof. Damira Terešaka. Film su sufinancirali HAVC, MEDIA desk Hrvatske i sponzori.

Zagreb, Jeruzalem, London, Koeln i Prag mjesta su zbivanja u kojima petero junaka na putu do posla prati vijest o misterioznom nestanku pčela, istovremeno baveći se svojim životima u gradovima-košnicama.

Ivanov prijedlog snimanja ovog filma, bio vrlo maštovit, piše srednja.hr

'Kada sam završio prve tri godine fakulteta, za upis na diplomski studij filmske produkcije sam morao ponovno ići na prijamni, gdje predlažemo takozvani MA projekt odnosno diplomski rad. Ja sam predložio 'Košnice' i mentori su me podržali, što nije baš uobičajeno i što se pokazao kao dalekovidan potez. Nije baš svakodnevna i normalna pojava da dođe student i kaže da hoće snimati dugometražni film bez para, u Jeruzalemu, Londonu, Pragu... To zvuči prilično nerealno', rekao je Kelava.

Ideja o snimanju ovakve koprodukcije javila mu se iz radoznalosti te upoznavanjem kolega s različitih meridijana. Htio je, naime, doznati više o edukaciji mladih filmaša na inozemnim akademijama.

Trailer filma 'Košnice' pogledajte ovdje:

MAXtv Filmofeel Nedjeljna Avvantura na tportalu projekt je budućnosti koji još nije realiziran u većini zemalja u svijetu, a prvi put se odvija u Istočnoj Europi. Svake nedjelje na avantura.tportal.hr od 18 do 24 sata ekskluzivno i besplatno možete pogledati jedan film debitantskih redatelja. Nakon nedjelje filmove pogledajte uz minimalnu naknadu od 7,50 kuna u sklopu usluge Video on Demand.