NIŽE PROMAŠAJE

Zašto Jennifer Aniston ne može snimiti dobar film?

09.08.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Jennifer Aniston jedna je od najpoznatijih svjetskih zvijezda. Zašto onda ne može snimiti dobar film kojeg se sjećamo malo dulje od prvih vikenda u kinima?

Jennifer Aniston najneobičnija je slavna osoba. Ona je filmska zvijezda bez snage autentične zvijezde, analizira Daily Beast. Rijetke su ženske slavne osobe tako prepoznatljive i toliko redovito na naslovnicama poput Aniston. No kada je riječ o uspjehu na kinoblagajnama, Aniston je uza svu svoju prividnu medijsku popularnost - nevjerojatno nepopularna.


Tijekom proteklog desetljeća redala je filmske neuspjehe pokušavajući se popeti na tron američke djevojke iz susjedstva. Ovoga je tjedna u kina ušao njezin novi film, lascivna obiteljska komedija We’re the Millers u kojoj igra striptizetu koja kao obična kućanica na tajnom zadatku krijumčari drogu.

Film nije dobar. Niti je, zapravo, dobra Aniston. Nije dobra kao američka draga, nije uspjela ni u pokušaju da postane lascivna dama, piše Daily Beast. Pa što, točno, gledatelji žele od Jennifer Aniston?

U trenutku kada je 2004. završila serija 'Prijatelji', Jen je bila definicija 'sveameričke djevojke'. Bila je najpopularniji lik u jednoj od najomiljenijih TV serija desetljeća. Drama s nepravdom koju su joj nanijeli bivši suprug Brad Pitt i njegova nova odabranica Angelina Jolie dala joj je neprocjenjivu empatiju među ženskom publikom.

Zajedno s Reese Witherspoon, Sandrom Bullock i Cameron Diaz bila je na putu da postane nova velika zvijezda romantičnih komedija. No počela je birati uloge u najdosadnijem žanru koje film može ponuditi – filmovima s oznakom R.

We’re the Millers njezin je treći uzastopni pokušaj u filmovima s oznakom R. U filmu glumi uz Jasona Sudeikisa Emmu Roberts koji su liku striptizete lažna obitelj i lažni identitet pomoću kojeg krijumčari drogu preko granice. Njezin lik govori o testisima i oralnom seksu te obavlja spori striptiz. Svog lažnog sina uči kako se ljubiti u usta i često govori 'fuck'. Neukusno? Da. Smiješno? Ne.

Američki filmski magazini procjenjuju da će film zaraditi od 20 do 40 milijuna dolara, no bez obzira na (ne)uspjeh na kinoblagajnama, kritičari unisono vjeruju da je ovaj film veliki i pogrešan korak Aniston. 'Ovog se filma sljedećeg mjeseca nećemo ni sjećati', opisuje kritika.

Uza sve pogrešne korake u karijeri, lako je zaboraviti zašto se publika zaljubila u njezinu ulogu u 'Prijateljima'. Jennifer je bila u velikoj mjeri nepoznata kada je debitirala kao vedra i zabavna Rachel Green. To nije bio glavna ženska uloga, nego rad sjajne karakterne glumice.

Ukratko, Jennifer nije samo filmska zvijezda ili lice s naslovnice. Ona je glumica.

Trailer filma 'We're The Millers'