U LAUBI

Yammatovo 02 u Zagreb dovodi grupu ABC i Zagreb Stars

17.11.2016 u 22:29

Bionic
Reading

Zagrebački radio Yammat FM u petak, 18. studenog u Laubu dovodi grupu ABC i simfoničare Zagreb Stars pod ravnanjem oskarovke Anne Dudley. Za svoj drugi veliki parti nazvan Yammatovo 2 fueled by Cockta pozivnice su odavno planule, a oni koji nisu u posjedu pozivnice za Yammatovo 2, nisu u Zagrebu ili u Hrvatskoj moći će pratiti prijenos uživo

Direktor Yammat FM-a Alen Balen otkrio je otkud uopće ideja za taj glazbeni spektakl koji se održava drugu godinu zaredom.
'Od prvog dana emitiranja Yammat FM radija provlačila se inicijativa među prijateljima i slušateljima kako bi bilo dobro napraviti tulum koji bi obilježio nastanak i početak rada novog medija. Kako smo mi na Yammatu po svom društvenom kodu hedonisti, bilo da je u pitanju iće & piće, slobodno vrijeme, zabava, sport ili glazba, željeli smo da taj tulum bude nešto posebno i drukčije a da ne izgubi na jedinstvenosti i spontanosti', kaže.

Yammat FM zamišljen je i pokrenut kao aktivna zajednica medijskih ambasadora dobre volje.
'U tom kontekstu Yammatovo je okupljanje i druženje jamatovaca kao i svih onih koji se tako osjećaju i razmišljaju. Yammatovo je i društveno odgovorno djelovanje kroz aktivno zagovaranje kvalitetnije i sretnije budućnosti, uz jedinstven glazbeni poklon zajednici i gradu u kojemu živimo i radimo', rekao je.

Do prvog Yammatova s Marcom Almondom došlo je, na temeljima pozitivne energije i dobrih vibracija zaokruženih vrhunskom glazbom.
'Nakon par mjeseci rada, vlastite želje i namjere artikulirali smo u Yammatovo. Marc Almond kao izvođač s velikom sljedbom obožavatelja, koji nikada nije nastupao u Zagrebu, od prvoga trenutka nametnuo se kao logičan i prikladan izbor za prvo okupljanje i druženje. Prepuna Lauba i fenomenalna atmosfera oko Yammatova s Marcom Almondom bili su najljepša moguća potvrda svih naših želja', ističe.

U fokusu ovogodišnjeg Yammatova je Ljubav.
'Alkemija koja nam je svima svakodnevno potrebna; Vama, nama, našim slušateljima i prijateljima, ali i Zagrebu i Hrvatskoj. Legendarni Sheffieldski pop-alkemičari, grupa ABC koju predvodi Martin Fry, prometnula se u daleko najprikladniji glazbeni izbor. Njihovi 'Leksikoni Ljubavi' će u svom prvom i drugom popsimfonijskom čitanju (The Lexicon Of Love I & II) u pratnji Zagreb Stars Orchestra pod dirigentskom palicom oskarovke Anne Dudley biti naša glavna poruka urbi et orbi. Glazbena kulisa koju DJ setovima prezentiraju Siniša Švec prije, a SMS Deutsch nakon koncerta u potpunosti će zaokružiti naše drugo Yammatovo', otkrio je Balen.

Interes za ovogodišnje Yammatovo je velik. Primili su desetke tisuća poziva, poruka i zahtjeva za pozivnicama.
'To nam govori da zajednica oko Yammata svakodnevno raste i okrupnjava se i puno brže nego smo i sami mislili. Nama je to znak kako ima nade za ljubav, ali i za sve nas koji jako vole Zagreb i koji Hrvatsku smatraju svojim domom. Domom u kojemu s punim pravom žele graditi sretniju budućnost za sebe i svoje najmilije. Ovo Yammatovo naša je glazbena oda nekom zajedničkom, ljepšem i boljem, ljubavnom sutra', rekao je direktor Yammata.