CATE BLANCHETT I MIA WASIKOWSKA

Vrući lezbijski par u adaptaciji kontroverznog romana

03.07.2013 u 15:29

Bionic
Reading

Film 'Carol' u režiji Todda Haynesa temeljit će se na istoimenom romanu američke autorice Patricije Highsmith iz 1952. godine, pionirskom uratku toga vremena koji lezbijskoj ljubavi pristupa realistično i daje joj šansu za sretan završetak

Cate Blanchett i Mia Wasikowska tumačit će uloge žena koje svoju ljubavnu vezu započinju u New Yorku 50-ih godina.

Priča u kojoj Therese, mlada zaposlenica u robnoj kući, postaje zaluđena udanom bogatom ženom i majkom temelji se na događaju iz vlastitog života Patricije Highsmith, autorice najpoznatije po psihološkim trilerima i njihovim brojnim ekranizacijama.

Osvrćući će na povijest prikazivanja homoseksualne ljubavi na filmu, producentica Elizabeth Karlsen rekla je: 'Daleko smo odmakli od vremena kada je Dirk Bogarde nastupao u filmu 'Žrtva'. Snimljeni su filmovi 'Planina Brokeback', 'Samac', 'Daleko od raja', a i predsjednik Obama podržao je gay brakove.'

Izvršni producent Harvey Weinstein dodao je da je Highsmithina knjiga prkosila konvencijama u vrijeme kada je objavljena te da će izvanredna filmska ekipa od njezine priče učiniti dirljiv i pronicljiv film.

Snimanje u Londonu i New Yorku započet će u listopadu ove godine, a najava za film 'Carol' stigla je nedugo nakon što je 'Blue is the warmest colour', film o lezbijskoj romansi, osvojio Zlatnu palmu na Filmskom festivalu u Cannesu.