VAN GOGH - TOTAL

Vrhunski rock koncert usred bijela dana

31.05.2011 u 10:11

Bionic
Reading

U ponedjeljak, točno u 13 sati, u dvorištu Teatra &TD beogradska grupa Van Gogh održala je 30-minutni koncert povodom službenog izlaska albuma 'Total' kojim slavi 25 godina karijere, a koji je ujedno ulazak na velika vrata na hrvatsko tržište preko Croatia Recordsa

Unatoč tome što je tek prošlo podne i što je u pitanju bila 'samo' promocija albuma 'Total', beogradska grupa Van Gogh, predvođena karizmatičnim Zvonimirom Đukićem Đuletom, održala je adrenalinski nastup te u 30-ak minuta napravila kakav-takav presjek svoje više nego uspješne karijere. Štoviše, s kompletnom opremom za 'veliki' koncert, videozidom, natpisima i svim ostalim što krasi njihove nastupe, Van Gogh je sa sjajno raspoloženim Đuleom i najskeptičnijima dao do znanja zašto je na sceni već 25 godina i zašto bez pola muke napuni beogradsku Arenu dva dana zaredom.

Inače, album 'Total', koji od danas službeno za Hrvatsku distribuira Croatia Records, sastoji se od CD-a sa 17 najvećih hitova grupe te DVD-a sa 23 spota Van Gogha. Zanimljivo je da je promociju, uz nezaobilazne novinare, posjetio i nemali broj domaćih glazbenika, među kojima Hus (Parni valjak), Brada (Psihomodo pop), Emir (& Frozen Camel), Tina (Dog KanTina), Željko Bebek itd. Prvi nastup Van Gogha nakon te promocije održat će se 11. lipnja u sklopu Varaždin rock festivala, na kojem nastupa kao headliner druge večeri. Na festivalu, između ostalih, nastupaju Psihomodo pop, Laibach, Divlje jagode, Zabranjeno pušenje itd.