NAGRADNJAČA

Vodimo vas na koncert prog rokera Anathema

09.10.2012 u 09:44

Bionic
Reading

Prog rokeri Anathema ponovno nastupaju u Zagrebu 11. listopada, a koncert je zbog zatvaranja kluba Boogaloo premješten u dvoranu Pogon Jedinstvo. Najsretnijim čitateljima darujemo karte za ovaj koncertni spektakl

Anathema, hvaljeni britanski progressive rokeri, nakon sjajnog koncerta u Zagrebu 2010. godine, ponovno će nastupiti u Zagrebu, ovoga puta u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju posljednji album 'Weather Systems'

Liverpulska Anathema postoji već 22 godine, a aktualni album po mišljenju je mnogih glazbenih kritičara jedno od najboljih glazbenih izdanja ovoga benda.

 

Od doom/death metal početaka bend se kasnije okrenuo prema rocku i u nešto više od desetljeća i pol prošetao je mnogim žanrovima: od alternativnog, art, post, psihodeličnog, sve do neoklasičnog i progresivnog rocka. Nedavno su snimili i spot za stvar 'Untouchable (part one)' koji reflektira teme s albuma, a radio ga je Lasse Hoile, poznat po suradnji sa Stevenom Wilsonom i Porcupine Tree.

Video se može pogledati na http://www.kscopemusic.com

Predgrupa Anathemi bit će njemački post rokeri A Dog Called Ego iz Hamburga. Bend je nastao 2006. godine, a ime mu je 'izvučeno iz konteksta' rečenice Friedricha Nietzschea ('Whenever I climb, I am followed by a dog called ego'), njemačkog filozofa, pjesnika, skladatelja i klasičnog filologa iz 19. stoljeća.

Debitantski album 'Living Seriously Damages Health' A Dog Called Ego objavio je u godini svog formiranja, a nešto kasnije njemački ga je Rock Hard opisao kao najbolje alternativno/post rock izdanje posljednjih godina.

A Dog Called Ego u svom studiju Little Big Ears snima treći album čiji je izlazak najavljen za početak 2013, a mini turneja s Anathemom, koja uključuje i zagrebački nastup, bit će i više nego dobra prigoda da se predstavi publici nekoliko zemalja i uvjeri je da posjeduje potencijal o kojem se piše. Možda se na tom putu pronađe i koji zainteresirani izdavač. Plus im je svakako i to što ih je ime kakvo je Anathema odabralo za svoju predgrupu. A taj izbor ima svoju težinu i u njega ne bi trebalo sumnjati.

Po jednu ulaznicu su osvojili:

Luka Čičmir-Vestić
Vedran Damjančić
Ivana Širjan