NAGRADNJAČA

Vodimo vas na CFSN DJs

21.03.2014 u 10:28

Bionic
Reading

CFSN DJs, jedan od glavnih projekata CFSN-a, udruge za promicanje audio-vizualnih umjetnosti koja 22. ožujka slavi slavi svoj XII rođendan u Sirupu.

Po glazbenoj dužnosti proputovali su skoro cijelu Europu i nastupili na velikim festivalima kao što su: EXIT, Sziget, Elevate, Outlook, Hideout, Dimensions, Share, Terraneo, Hartera, te mnogim drugim. Danas broje sedam članova: Feelipa, Funk Guru, phillipe, Dubway, Josip Klobučar, itch, Æon, a njihovi klupski nastupi su mashup svježih house, techno, bass, trap, drum'n'bass, UK funky, garage, electro, dubstep, beats, glitch, juke i indie beatova.

'Osim promicanjem audio-viualnih umjetnosti kroz radionice, predavanja, predstavljanja i debate, u zadnjih nekoliko godina pridajemo golemu važnost interaktivnosti kroz tehnološki razvitak te poseban scenografski i video pristup standardnoj clubbing kulturi. Smatramo da je važno unijeti inovacije u klupsku kulturu koja posljednjih dvadesetak godina nije doživjela značajne pomake, barem ne u konceptualnom smislu. Tehnologija je sveprisutna u današnjem svijetu i interakcija s njom u ogromnoj mjeri utječe na naše živote, pogotovo kod mlađeg dijela populacije koja je i naša ciljana publika. Internet, a pogotovo njegova Web 2.0 inkarnacija sa socijalnim mrežama i servisima (npr. Facebook, Twitter, FourSquare, YouTube, Diigo, Last.fm itd.) korijenito mijenjaju način na koji ljudi komuniciraju. Mi želimo tu promjenu pokazati i u klupskom realitetu te dokinuti podjelu između aktivnog proizvođača i pasivnog konzumenta sadržaja. Posjetitelji više neće biti pasivni već ćemo ih na različite načine uključiti u sve moguće programske aspekte – od promocije do samog programa. Tu ideju razvijamo ponajviše u našem glavnom projektu pod imenom Illectricity festivalu audio-vizualnih umjetnosti koji će ove godine proslaviti desetu godišnjicu.'

22. ožujka slave XII godina i u Sirup dovode mladog, perspektivnog i nadasve neodoljivog švedskog DJ-a i producenta. On se zove HNNY i sladak je kao med. HNNY (čitati: honey) je zacijelo uz ABBU i SAAB ponajbolji švedski izvozni proizvod, čudesna plesno-performerska mensch-mašina čiji je svaki glazbeni uradak delicija. Medenost. Tko nije pjevušio 'For The Very First Time' pod tušem ili biciklirajuć u ljetni suton, propustio je čaroliju. Njegova 'Exactly' oživjela je Christinu Aguileru (znamo, euw!) na najljepši način, učinivši ju ušnim melemom. U njegovoj interpretaciji i Brandy & Monica zvuče kao sirene klupske underground glazbe i housea koji je old school oblači novoškolski.

Riječi su suvišne. Jedan je Med, a dvanaesta je, nimalo manje slađa CFSN-ova godišnjica. Više informacija potražite na
www.facebook.com/cfsn.org

Tportal.hr je za svoje čitatelje pripremio 2x2 ulaznice!

Po dvije ulaznice su osvojili:

Ivan Marić
Kažimir Petak