ASTRO PROFIL

Vodenjaci - komunikativni i kreativni

31.01.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Vodenjaci su komunikativni i kreativni pa ih bilo kakav oblik monotonije smeta. Istovremeno su svojeglavi i optimistični, a želja im je promijeniti svijet

Vodenjaci su pronicljivi, dalekovidni, inovativni i svojeglavi. Podjednako su obdareni kreativnošću i logikom što im daje velike izglede za uspjeh u industriji informatičke tehnologije.

Da neka kompjutorska tvrtka objavi da svaki zaposlenik može izostati s posla na dan svoga rođendana, u vrijeme vladavine Vodenjaka ostala bi bez pola zaposlenika.


Znaju s ljudima

Drugi je velik vodenjački talent rad s ljudima. Mnogi su aktivisti, učitelji i političari rođeni u znaku Vodenjaka. Iako se ti poslovi ne plaćaju jednako dobro kao oni u IT industriji, idealisti kao što su Vodenjaci iznimno uživaju u njima.

Vodenjacima je važnije nešto promijeniti u svijetu, nego se obogatiti. Najviše ih smetaju ljudi koji biraju karijeru prema količini novca koju mogu zaraditi.

Najbolji su poslovi za Vodenjake programer, razvojni inženjer, novinar, predavač, liječnik, veterinar, socijalni radnik i humanitarac. Dobri su i u odnosima s javnošću, posredništvu i pisanju.

Što dalje od monotonije

Mnogo je pisaca rođeno u znaku Vodenjaka, jer na papiru lakše izražavaju osjećaje nego uživo. Među njima su Charles Dickens, Francis Bacon, Charles Darwin, Lewis Carroll, James Joyce, Tennessee Ernie Ford, Jules Verne i pjesnici Robert Burns i Lord Byron.

Trebaju izbjegavati konvencionalne poslove koji ne dopuštaju neovisno razmišljanje ili različite stavove. Oni su prijateljski raspoloženi i slažu se s većinom ljudi, međutim kad imaju mišljenje drugačije od ostalih, ne žele ga prešutjeti.