PREMINUO U SUBOTU

Vinko Coce izgubio bitku s bolesti

Bionic
Reading

Trogirski pjevač Vinko Coce preminuo je u subotu, javlja Radio Dalmacija. Pjevač se oporavljao od operacije i bitke s teškom infekcijom

Posljednjih mjeseci zdravstveno stanje bilo mu je loše, mučili su ga pretilost, dijabetes i visoki krvni tlak, a u svibnju je hospitaliziran u splitskom KBC-u gdje mu je kirurški sanirana upaljena rana na dnu leđa. Liječnici su se nekoliko dana borili za njegov život, a tada mu se stanje stabiliziralo. Dugo se oporavljao i činilo se da mu je bolje. Trebao je proći još jednu završnu operaciju, ali liječnici su ju odgađali jer mu je s vremena na vrijeme znala porasti tjelesna temperatura

Coce je zbog teške infekcije u bolnici završio 13. svibnja, i to na jedinici intenzivnog liječenja u KBC-u Split. Iako je komunicirao s okolinom, zdravlje mu je bilo ozbiljno ugroženo jer je infekcija bila iznimno ozbiljna.

Početkom ovoga mjeseca posljednji su ga put operirali i to zbog infekcije na trtici, ali je dobio temperaturu pa se situacija počela komplicirati. Unatoč nadi obitelji i prijatelja, poznati tenor nije se uspio oporaviti.

Dok je boravio u bolnici uz njega je neprestano bdjela supruga Janja, a poruke ohrabrenja slali su mu i prijatelji. Posjetili su ga tada Mladen Grdović, Alen Nižetić, Dražen Zečić te brojni drugi.

Vinko Coce trpio je danima jake bolove prije nego što se požalio supruzi Janji. Kad je ona vidjela ranu na trtici, odmah ga je odvezla na hitnu. Liječnici su ga odmah operirali i iako se činilo da situacija ide nabolje, bila je potrebna još jedna operacija.

Coce je imao problema i s viškom kilograma. Nebrojeno mnogo puta je išao na dijetu, ali bezuspješno. Višak kilograma utjecao je na njegov krvni tlak, a imao je problema sa srcem te je dobio i dijabetes.

Sa suprugom Janjom u braku je bio 33 godine, ali unatoč njihovoj velikoj želji, djece nisu imali.