PRAVE ŽENE

Veljača i Janjić imaju više toga zajedničkog nego što se čini

07.09.2016 u 07:04

Bionic
Reading

Jelena Veljača i Nataša Janjić trenutno su u fokusu zahvaljujući sapunici 'Prava žena', za koju je Veljača pisala scenarij, a Janjić u njoj glumi jednu od glavnih uloga

Kad su u pitanju dvije prijateljice i suradnice, njihov životni scenarij još je zanimljiviji od onog iz Veljačinog pera, koji trenutno gledamo na malim ekranima. Svoju povezanost ove dvije žene pokazale su i ispred kamere Maka Vejzovića, jednog od snimatelja nove modne kampanje poznatog hrvatskog brenda A'marie, čije su one zvijezde. Čini se, velika ljubav je to... jer imaju Jelena i Nataša puno toga zajedničkog, a nije u pitanju samo gluma, umjetnički ideali i muškarac čija je markantnost privukla obje.

Dvije senzualne žene, jedna ljubav - bio je motiv posljednje modne kampanje brenda A'marie koji je jučer na svom profilu na Instagramu objavio radnu fotografiju sa snimanja na kojem su glavne protagonistice bile dvije glumice i prijateljice, Nataša Janjić i Jelena Veljača, pokušavajući kao i mnogo puta dosad ostaviti dojam glumica osobenjakinja, eteričnih junakinja koje između redaka teže ulasku u klub feministica. 


Projekt koji ih je povezao više nego ikad posljednjih mjeseci nije snimanje modnog editorijala, već sapunica 'Prava žena', koju je Veljača osmislila, a glavnu ulogu posvetila upravo Nataši Janjić, koja je donedavno tvrdila kako su sapunice format koji je kao glumicu uopće ne privlači. No u životu se mišljenja mijenjaju, a izuzetak nije ni Nataša Janjić. 

'Ne mogu se gledati kako šmiram, ne mogu to podnijeti i zato ne glumim u sapunicama. Jedva sam pristala raditi seriju 'Mamutica' i znala sam da ne želim raditi sljedeću sezonu. Želim imati vremena za dobre pripreme i teško se nosim sa sobom kad ne radim najbolje. Ne smeta mi što sam zbog toga propustila neke uloge, pa možda i velik novac, jer ovaj rad je potraga za remek-djelom, da tako kažem, a svaka sljedeća predstava još je jedna nova šansa za remek-djelo. Tako ja gledam na svoj posao i ne mogu nikako drugačije', govorila je splitska glumica prije šest godina za Jutarnji list.

Danas je glavna junakinja nove domaće sapunice 'Prava žena', a glavni krivac za to je upravo Veljača, koja je i sama pokazala kako životne okolnosti često znaju biti izazov dosljednosti kad su u pitanju neke važne odluke. Još prije nekoliko mjeseci Jelena je izrazila strah od objavljivanja fotografije njezine kćeri u medijima, no danas je promijenila mišljenje pa se osmomjesečna Lena pojavljuje u uvodnoj špici sapunice 'Prava žena'.

A kad su u pitanju pravi muškarci, za Natašu Janjić to je trenutno Samir Šećerkadić, u čijem se zagrljaju prije nekoliko godina našla i Jelena. Veljača je pak pronašla sreću u glumcu Draženu Čučeku, s kojim se zbližila radeći predstavu 'Prava stvar' Toma Stopparda u Maloj sceni. Sve je nešto 'pravo' kod Jelene Veljače u posljednje dvije godine, stoga ne čudi ni naslov njezine nove sapunice. A u njoj glavna junakinja koju glumi Janjić pokazuje naklonost prema muškarcu kojeg glumi Filip Juričić, a njega pak za Veljaču veže kratka romansa.