ZVIJEZDA VEČERI EMELI SANDE

Vatromet i 40 tisuća ljudi na otvaranju Exita

10.07.2015 u 11:30

  • +5

Exit festival

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Mrkonjic

Bionic
Reading

Nastupom škotske megazvijezde Emeli Sande i vatrometom koji je oko ponoći prodrmao Petrovaradinsku tvrđavu u Novom Sadu je započelo 15. izdanje najvećeg glazbenog festivala u regiji

Uz britansku pjevačicu koja je nastupila na otvaranju, ali i zatvaranju Olimpijskih igara u Londonu 2012. glavne zvijezde prve večeri bili su rokeri Eagles of Death Metal (koji su nedavno nastupili i na zagrebačkom INmusic Festivalu), britanske house zvijezde Clean Bandit te legendarni Roni Size. Dance pozornicom dominirala je libanonsko-britanska DJ-ica Nicole Moudbauer dok su na metalnoj bini prašili legendarni Napalm Death.

Kad je riječ o hrvatskim izvođačima, Urban & 4 morali su otkazati nastup zbog privatnih razloga, a umjesto njih uskočio je još jedan regionalno popularni bend Darkwood Dub. No nekoliko hrvatskih imena nastupit će narednih dana na Tvrđavi – već večeras sviraju Brkovi, a narednih dana tu su i Hladno pivo, Sara Renar, Kiša metaka i High5.

Radio televizija Vojvodine prenosi procjenu organizatora da je prve večeri festival posjetilo oko 40 tisuća posjetitelja, a u subotu se na Tvrđavi očekuje rekordnih 50 tisuća ljudi.

Festival se nastavlja večeras, kada će glavne zvijezde biti Motorhead Tom Odell i Hardwell