VESELICA ZA METALCE

Valhalla slavi peti rođendan

21.11.2013 u 13:42

Bionic
Reading

Heavy metal party Valhalla slavi svoj peti rođendan u zagrebačkoj Močvari 14. prosinca!

Valhalla je heavy/power metal party koji se održava od davne 2008. godine. Tradicija je započeta u kultnom metal baru Runa, zbog velikog interesa party se preselio u bar Dobar zvuk, zatim u klub Željezničar i sada na novu lokaciju – legendarni zagrebački alternativni klub Močvara. Nastavljajući dobru tradiciju, sredinom prosinca stižu nam tri odlična metal benda!

Po običaju, organizatori su pripremili i nagradnu igru, super žestoku slušaonu nakon koncerta i obilje zabave i dobrog društva. Prije, između i nakon bendova, headbangere će dodatno zagrijavati DJ Lawless & DJ Kneža, koji će puštati glazbeni mix na kojem će se moći čuti junaci heavy i power metala kao što su Hammerfall, Helloween, Stratovarius, Blind Guardian, Iron Maiden, Manowar, Metallica, Saxon, Edguy, Black Sabbath, Lost Horizon, Running Wild, Iced Earth, Rhapsody Of Fire, Sabaton, Powerwolf, Grave Digger, DragonForce, Gamma Ray, Ronnie James Dio, Avantasia te ostale dobre zvukove brzih bubnjeva, melodičnih solaža i moćnih vokala. Dođite, uživajte, pjevajte i zabavljajte se te sudjelujte u stvaranju magične metal atmosfere!

299623,298409,297483,293615WISDOM (power metal, Mađarska)

Power metal petorka Wisdom dolazi nam iz glavnog mađarskoga grada, Budimpešte. Osnovani su u jesen 2001. godine a do sada su izdali tri studijska i 2 EP albuma. 2007. godine su bili vrlo blizu odlaska na Eurosong gdje su trebali predstavljati svoju zemlju. Albumom Judas iz 2011. godine probili su se na svjetsku power metal scenu te su to potvrdili svojim ovogodišnjim albumom Marching For Libertym, kojega su mnogi svjetski kritičari proglasili odličnim. Wisdom su tijekom svoje karijere nastupali s legendama poput Iron Maiden i Judas Priest, a u ožujku ove godine nastupili su sa bendovima Sabaton i Eluveitie u Tvornici te oduševili zagrebačku publiku!

SYNTHETIC SCAR (modern metal, Zagreb)

Bend kombinira moderni izričaj i dobar stari metal. Niski štimovi bas gitare, 7-žičana gitara, glasan bubanj i klavijature uz efekte, podržane višeglasnim pjevanjem i snažnim growlanjem, zvuk je kakav donosi ova četveročlana ekipa. Jedna od zanimljivosti vezana uz bend jest ta da su radili glazbu za video igru Serious Sam 3, i to pet pjesama: Hurts, Shut, Scream i Gone 4ever, koja je snimljena u dvije verzije, a objavljene su i u SAD-u u deluxe izdanju soundtracka za izdavača Devolver Digital. Synthtetic Scar vas zovu na Valhallu, kako bi vam pokazali što znaju!

NEW LEVEL (thrash/groove metal, Zagreb)

New Level je hrvatski metal bend osnovan 2007. Nakon nekoliko godina sviranja osvojili su najveće natjecanje demo bendova u Hrvatskoj, Hrvatski Glazbeni Festival - HGF. Nedavno su snimili svoj album prvijenac i tragaju za izdavačem. Svo vrijeme žare i pale pozornicama diljem Hrvatske te podižu publiku na noge gdje god se pojave.

U sklopu prosinačke Valhalle održat će se i promocija novog albuma heavy metal legendi – Black Sabbath, '13'.

Inače, metal fanove početkom iduće godine očekuje još sjajnih koncertnih događanja - Zagreb će ugostiti dva legendarna metal benda. U subotu 25. siječnja u Pogon Jedinstvo stižu nam Iced Earth, a u ponedjeljak 3. veljače u Cibonu stiže nam Dream Theater. Posjetitelji Valhalle moći će u nagradnoj igri osvojiti 1 ulaznicu za koncert Iced Eartha i 1 ulaznicu za koncert Dream Theatera. Također, music fashion meeting point, Maldoror, poklonit će vrijedno iznenađenje (naknadno će biti objavljeno). Prvih 200 sretnika koji kupe kartu za Valhallu sudjeluju u nagradnoj igri. Vidimo se na Valhalli